Nu lanserar Svenska Båtunionen en ny version av sajten Båtmiljö.se med handfasta miljötips direkt till båtägaren. Enligt Båtlivsundersökningen 2020 vill 39 procent av båtägarna lära sig mer om hur de kan minska fritidsbåtarnas miljöpåverkan. Det var den ..." /> Båtmiljö.se – för mer hållbart båtliv | På Kryss Båtmiljö.se – för mer hållbart båtliv | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Båtmiljö.se – för mer hållbart båtliv

4 maj, 2021 – 10.03 En kommentar
Båtmiljö.se – för mer hållbart båtliv

Nu lanserar Svenska Båtunionen en ny version av sajten Båtmiljö.se med handfasta miljötips direkt till båtägaren.

Enligt Båtlivsundersökningen 2020 vill 39 procent av båtägarna lära sig mer om hur de kan minska fritidsbåtarnas miljöpåverkan. Det var den fråga där intresset hade ökat mest jämfört med för fem år sedan.

På den uppdaterade sajten går det att hitta information om allemansrätten, vad du som båtägare kan göra för att hindra spridning av invasiva arter, vad du bör tänka på när du målar båtbotten, vad det finns för alternativ till båtbottenfärg, praktiska råd för sanering av båtskrov och allt om fossilfria bränslen.

– Båtmiljö.se vänder sig direkt till dig som är båtägare och som vill göra miljömedvetna val. Oavsett om du står i butiken och letar efter miljövänliga båtvårdsprodukter eller sitter i båten och söker efter närmsta borsttvätt ska båtmiljö.se kunna vägleda dig rätt, säger Carl Rönnow, sakkunnig inom miljö- och hållbarhet på Svenska Båtunionen som står bakom sajten.

Här finns också information om havstulpaner och havstulpankartan. Som båtägare kan du anmäla dig till havstulpanvarningen, en gratis sms-tjänst som meddelar när havstulpanerna börja växa till sig. Genom att vara anmäld till havstulpanvarningen blir båtlivet enklare för dig som använder alternativa metoder till giftig båtbottenfärg. På havstulpankartan kan du även hitta din närmsta borsttvätt och spolplatta.

Läs mer på Båtmiljö.se

En kommentar »

  • 61,% av båtägarna anser sig enligt undersökningen därmed inte behöva undervisas i de självklarheter och mycket exklusiva pekpinnar som redan nu kostat och kostar dem enorma och helt bortkastade ,”miljö”skatte summor.

    På kryss kan istället inrikta sin medlems finansierade verksamhet till relevanta frågor som att organisera och propagera för ett nationellt gästplats system med grön och röd skylt lika Danmarks.
    Tack för
    Ordet.