Bavarias nya C38 är den minsta modellen i C-serien. Med en självslående fock och välplanerad sittbrunn kan den enkelt hanteras av två personer eller rentav seglas solo. Bavarias nya C38 är den minsta modellen i deras ..." /> Bavaria C38 – bra alternativ för ensamseglare | På Kryss Bavaria C38 – bra alternativ för ensamseglare | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Bavaria C38 – bra alternativ för ensamseglare

15 februari, 2021 – 15.55 3 kommentarer
Bavaria C38 – bra alternativ för ensamseglare

Bavarias nya C38 är den minsta modellen i C-serien. Med en självslående fock och välplanerad sittbrunn kan den enkelt hanteras av två personer eller rentav seglas solo.

Bavarias nya C38 är den minsta modellen i deras C-serie, som fått lovord för såväl sina fina seglingsegenskaper som för generösa utrymmen och god komfort. Trots likvärdiga yttermått torde C38 upplevas som en betydligt större båt jämfört med klassiska Cruiser 37, och är rimligen en bättre seglare.

Skrovformen, med fylligt förskepp och akterskepp samt tydliga ”chines” längs hela skrovlängden – nästan lodräta fribord ned mot vattenlinjen – ger stora utrymmen. C38 finns med två eller tre hytter, där ägarhytten kan fås med egen toalett och dusch. Med självslående fock och en välplanerad sittbrunn ska C38 enkelt kunna hanteras av två eller rentav seglas solo. Av bilderna att döma sitter genuavinschen väl långt fram för att bekvämt kunna nås av rorsman, men båten går att beställa med genuavinscharna längre bak, inom räckhåll för rorsman. C38 har goda förutsättningar att bli en favorit.

3 kommentarer »

 • Desiree Wahren Stattin skriver:

  Hej Gustaf Eklöf! Båten går att beställa med genuavinscharna längre bak (jag har pratat med leverantören i Sverige), inom räckhåll för rorsman. Det är tyvärr information som var med i originaltexten men kortats bort av misstag. Nu lägger vi till den igen här ovan. På nätet får allt plats! Mvh, Desirée, chefredaktör På Kryss

 • Gustaf Eklöf skriver:

  För mig ser det ut som winscharna för förseglet sitter långt framför ratten.
  Hur går det ihop med ”rentav seglas solo”?
  Jättedålig placeringen, kräver absolut två personer.

 • Johan Strömbäck skriver:

  Garanterat många kubikmeter båt per miljon kronor.

  Det gamla ordspråket ”vackra båtar seglar bra” säger sannolikt vad man kan förvänta sig i seglingsglädje av denna båt!