Företaget Esska i Lidköping blir först i världen med att införa pant av nappar som sedan återuppstår som segeljollar. Nappar är generellt sett svåra att återvinna – de flesta hamnar i den vanliga soppåsen och blir ..." /> Begagnade nappar blir segeljollar | På Kryss Begagnade nappar blir segeljollar | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Begagnade nappar blir segeljollar

23 november, 2021 – 11.49 En kommentar

Företaget Esska i Lidköping blir först i världen med att införa pant av nappar som sedan återuppstår som segeljollar.

Nappar är generellt sett svåra att återvinna – de flesta hamnar i den vanliga soppåsen och blir restavfall. Esskas pantsystem gör det nu möjligt att ta vara på napparna och omvandla den återvunna plasten till segeljollar – något som är bra både för barn och miljön. Tanken med pantsystemet är också att uppmuntra, engagera och tidigt lära barn att återvinna samtidigt som de får se resultatet av det på ett roligt sätt. 

– Att de gamla napparna blir just segeljollar är ett medvetet val eftersom plast i just hav och vatten är ett stort miljöproblem, men även för att många barn är intresserade av segling och att det finns segelskolor på många håll runtom i landet, säger Fredrik Fischerström, vd på Esska.

Så här fungerar pantsystemet:
När de gamla napparna är förbrukade, skickas de tillbaka till Esska varpå kunden erhåller fem kronor rabatt per napp på sitt nästa köp i Esskas webbshop. Esska tar emot napparna och maler ner plasten i dem till plastpellets i sin fabrik i Lidköping. Sedan tillverkas segeljollar av den återvunna plasten.

Information och material för att skicka in och återvinna napparna finns i butik samt online hittar du här! 

En kommentar »