Bengt Carlsson, 76 år, från Hunnebostrand blev mäkta förvånad när han fick beskedet att han, trots hård konkurrens från västkustens seglande ungdomar, fått utmärkelsen Årets jolleseglare. Bengt Carlsson är med i Sotefjordens segelsällskap där han har ..." /> Bengt Carlsson blev Årets jolleseglare | På Kryss Bengt Carlsson blev Årets jolleseglare | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Bengt Carlsson blev Årets jolleseglare

26 januari, 2021 – 14.11 En kommentar
Bengt Carlsson blev Årets jolleseglare

Bengt Carlsson, 76 år, från Hunnebostrand blev mäkta förvånad när han fick beskedet att han, trots hård konkurrens från västkustens seglande ungdomar, fått utmärkelsen Årets jolleseglare.

Bengt Carlsson är med i Sotefjordens segelsällskap där han har varit både ordförande och revisor. Han seglar laser och så snart vattentemperaturen når fem grader är han redo att dra på sig torrdräkten och ge sig ut.
– Det här med segling alltså, det handlar om tid på havet, om att vara ute mycket. Det är det som är nyckeln tror jag, säger han till SVT Nyheter Väst.

Men att bli utsedd till Årets jolleseglare ser han som en engångshändelse.
–  Jag tar ett år i sänder. Jag brukar avsluta varje pass på gymmet med judovolter och säga – det går i år också. Samma sak med seglingen, funkar det så fortsätter jag ett år till!

Juryns motivering:
”Med sina 76 år trotsar han pandemier, väder och vind och är SFS:aren med absolut flest seglingstimmar under året. Bengts motto efter ett hårdvindspass är ”Det borde vara skatt på att må så här bra!”

En kommentar »

  • Åke Thorn skriver:

    Grattis Bengt!
    Det var inga dåliga omdömen!
    Har känts bra att ha med dig ombord över Nordsjön under åren , hoppas på ditt bistånd även framöver!
    Seglarhälsningar Åke