Hem » Nyheter

Nyheter

Berusad seglare nära krocka med färja

12 maj, 2020 – 13.00 En kommentar
Berusad seglare nära krocka med färja

Mannen styrde sin segelbåt rakt mot passagerarfärjan Älvsnabben i Göteborgs hamn. Tack vare kaptenens snabba agerande blev det ingen krock. Nu döms mannen till fängelse för grovt sjöfylleri.

Det var i höstas som Älvsnabbens kapten lade märke till en segelbåt som befann sig på fel sida i farleden utan att verka vara medveten om det skriver Göteborgs-Posten. Kaptenen tutade på båten som då ändrade kurs, men en stund senare var segelbåten nära att köra in i färjan igen. Kustbevakningen larmades och efter en kontroll visade det sig att mannens alkoholkoncentration i blodet uppgick till 1,98 promille.

I förhör säger mannen att: ”Hur påverkad jag än är blir jag nykter när jag styr om jag så har fyra promille”. Han är tidigare dömd till tre månaders fängelse för rattfylleri och döms nu till en månads fängelse för grovt sjöfylleri.

En kommentar »

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar