Spanska nationella polisen har för första gången i Europa beslagtagit en ubåt speciellt byggd för att transportera narkotika. Hemmabyggda ubåtar, som sällan är helt under vattenytan, har länge använts för att smuggla kokain från Sydamerika, men ..." /> Beslagtog ubåt tänkt att smuggla narkotika | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Beslagtog ubåt tänkt att smuggla narkotika | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Beslagtog ubåt tänkt att smuggla narkotika

23 mars 2021 – 10:14 4 kommentarer
Ubåt

Spanska nationella polisen har för första gången i Europa beslagtagit en ubåt speciellt byggd för att transportera narkotika.

Hemmabyggda ubåtar, som sällan är helt under vattenytan, har länge använts för att smuggla kokain från Sydamerika, men det nya undervattensfyndet i Malaga är det första som gjorts av en farkost byggd i Europa rapporterar Drug News.

Den nio meter långa ubåt som beslagtogs var fortfarande under konstruktion och beräknas kunna lasta upp till två ton droger. Upptäckten gjordes i samband med Operation Ferro, ett internationellt samarbete för att stoppa ett nätverk som i storskalig form har smugglat narkotika till Europa med bas i Spanien. Förutom ubåten beslagtogs även en 15 meter lång snabb motorbåt.

Totalt har 52 personer gripits under operationen som har pågått från december fram till mars, bland annat den misstänkte ledaren. Över tre ton kokain, 700 kilo hasch och över 100 000 euro i kontanter har också hittats.

4 kommentarer »

 • Mikael skriver:

  Kära SXK
  Att illustrera en hemmabyggd ”ubåt” med en atomubåt är bara beklagligt och jag skäms över att vara medlem i vad jag trodde en seriös förening.
  Den här typen av sensationsjournalistik ska vi hålla oss ifrån, bättre kan vi.

 • På internet såg jag idag en filmsnutt på det nämnda beslaget, de sade att det fanns 400 kg av något ombord. Båten såg ut som någon sorts snabb sak byggd av plåt men dess struktur i aktern verkade inte tillåta undervattensläge. Det var ingen vacker skapelse. Ihopsvetsade plåtar och rykande motor i aktern. Vet inte hur den skulle klara sig i dåligt väder på öppna havet. Föraren borde vara glad att slippa. Såg för ett antal år sedan ett par underbara yachter som låg och bröts ned i Horta på Azorerna efter ett narkotikabeslag. De kunde tydligen inte säljas eller fås loss. Det smärtade att se eftersom jag skulle ha varit överlycklig (då) att köpa något sånt. Synd.

 • Magnus Hult skriver:

  Den beslagtagna farkosten liknar inte på något sätt ubåten på bilden. Leta på spanish police submarine så kommer det korrekta bilder. !

 • Skanepog skriver:

  Try using the real image. This is simply misleading, we have enough fake news already so the SXK should not add to this global problem.