Conny Ström i Bottenhavskretsen beskriver Kryssarklubbens uthamnar som ett tryggt ställe där du kan vara dig själv. Conny Ström har hjälpt till att ta hand om underhållet av Kryssarklubbens två uthamnar vid Njurundakusten sedan starten – ..." /> Besök en uthamn nästa säsong | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Besök en uthamn nästa säsong | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Besök en uthamn nästa säsong

28 september 2021 – 11:53 En kommentar
Bild: På Kryss nr 5–21 sid 60

Conny Ström i Bottenhavskretsen beskriver Kryssarklubbens uthamnar som ett tryggt ställe där du kan vara dig själv.

Conny Ström har hjälpt till att ta hand om underhållet av Kryssarklubbens två uthamnar vid Njurundakusten sedan starten – Kattskär i 27 år och Lill-Lubban i 10 år. Kattskär ligger i den öppna viken mellan Åstön och Tynderö. Idylliskt och fridfullt med flytbrygga och 22 bojar.

– Det är ett helt underbart ställe. Vindarna kan ligga på lite, men det är skyddat från grov sjö, säger Conny.

Lill-Lubban är en liten ö innanför Galtström som är väl skyddad för alla vindar. Här finns flytbrygga och 12 bojar. Under sommaren har uthamnen dessutom fått en upprustning med bland annat en ny grillstuga och mulltoa.

– När du kommer hit har du en trygg hamn och kan vara den du är. Antingen är jag, eller någon annan, på plats och tar emot och hjälper er när ni ska lägga till. Det ska vara vänligt och trevligt!

Båda uthamnarna är välbesökta och som medlem i Kryssarklubben kostar det 50 kronor per natt och för ickemedlemmar 90 kronor. Kattskär och Lill-Lubban tar emot mellan 300–400 båtar per säsong. Uthamnarna är öppna till sista september varje år och Conny själv har inga planer på att sluta.

– Jag ska försöka fixa 30 år, det är tre år kvar. Då blir jag 77 och tänker att det nog är dags för någon annan att ta över!

Visste du att…

Kryssarklubben har nio uthamnar: Gåsören, Kattskär, Lill-Lubban, Granskär, Norrviken, Stugvik, Lomma, Ekenäs och Ridön. Här finns bryggor att förtöja vid och i många fall enklare serviceutbud som grillplatser och bastu. Läs mer här

En kommentar »