Förhoppningen är att kommunens hamnbolag ska köpa Boda brygga och då väntar en upprustning. Det innebär bland annat en ny parkering, besöksbrygga och fler toaletter. Den 16 december ska kommunfullmäktige ta ställning till att köpa bryggan ..." /> Boda brygga på Värmdö rustas upp | På Kryss Boda brygga på Värmdö rustas upp | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Boda brygga på Värmdö rustas upp

1 december, 2020 – 10.45 6 kommentarer
Boda brygga på Värmdö rustas upp

Förhoppningen är att kommunens hamnbolag ska köpa Boda brygga och då väntar en upprustning. Det innebär bland annat en ny parkering, besöksbrygga och fler toaletter.

Den 16 december ska kommunfullmäktige ta ställning till att köpa bryggan från en privatperson till ett pris av 13, 7 miljoner kronor skriver Nacka Värmdöposten. Från Boda brygga går det att åka till bland annat Gällnö, Hjälmö, Svartsö och Grinda och bryggan räknas till en av Värmdös viktigaste replipunkter.

Några åtgärder som planeras om köpet blir av är 10 000 kvadratmeter belysta parkeringsplatser och en förbättring av busshållplatsen och vändplanen. Längre fram har hamnbolaget planer på att ordna en yta för godsförvaring, en besöksbrygga för skärgårdsbor, fler toaletter och utökad möjlighet till återvinning.

6 kommentarer »

 • Svenska Kryssarklubben / På Kryss skriver:

  Hej!
  Bilden är tänkt att generellt spegla Värmdö som kommun, men vi förstår att det kan missförstås i detta sammanhang.
  Tack för att ni är uppmärksamma!
  Red.

 • Johan Fägerskiöld skriver:

  Hehe, jag har frekventerat Boda sedan 1950-talet, puttrat, seglat, rott dit för att köpa glass i den kiosk som alltid stod där, och så tanka några liter hos Jojje. Det var nu länge sedan jag var där, ett tag ville jag faktiskt investera i att köpa macken men jag ändrade mig.

  Men då jag såg bilden funderade jag länge över varför Smörasken var porträtterad – Oxdjupet är ju trots allt rätt olikt Boda. Jag gjorde min värnplikt i de krokarna och tycker mig känna igen en del där.

  Om det skall anläggas hamn i Boda blir det nog bra, speciellt om man kan skydda mot den skvalpighet som alltid råder med närheten till passerande större båtar. För folk som vill ta bussen ut och fortsätta i en båt, byta besättning etc etc, så är Boda en bra plats; bussresan är rätt snabb, nära till Kanholmsfjärden och vidare till Sandhamn. Om man nu skall åt det hållet. Men det finns massvis med underbara öar i skärgården inom bara några distansminuters radie. Även obebyggda sådana. Boda har alltid varit en knutpunkt och jag är säker på att det kan utvecklas till mer affärsverksamhet både inom service och försäljning av varor, kiosk, servering … Varför inte Kjell & Co eller Claes O – om de kunde samarbeta kanske det skulle vara en bra plats. utlämning av försändelser… Nånstans att sitta då man väntar på båt eller buss, helst skyddat från vädrets yttringar.

  Bra om det blir av!

 • Bertil Ågren skriver:

  Snygg bild på Oscar Fredriksborg, Boda ligger en bra bit därifrån.

 • Johan Bjärås skriver:

  Jättebra! Boda är en bra startpunkt för att nå centrala delar av skärgården.
  Men varför illustrera artikeln med en bild på Oxdjupet och Oskar Fredriksborg?

 • Anders Sarberg skriver:

  Bilden vid inslaget visar Oxdjupet och inte Boda brygga