Den 15 juni får västra sidan av Mälaren sin första kommunala fritidsbåtshamn på Lövudden. Här finns plats för cirka 80 fritidsbåtar och båtplatserna blir tillgängliga för bokning samma dag. Som ett i led i att göra ..." /> Boka båtplats på Lövudden | På Kryss Boka båtplats på Lövudden | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Boka båtplats på Lövudden

14 juni, 2022 – 10.13 Kommentarer inaktiverade för Boka båtplats på Lövudden
Pressbild

Den 15 juni får västra sidan av Mälaren sin första kommunala fritidsbåtshamn på Lövudden. Här finns plats för cirka 80 fritidsbåtar och båtplatserna blir tillgängliga för bokning samma dag.

Som ett i led i att göra Mälaren renare är ett krav för att få hyra plats i Lövuddens fritidsbåtshamn att visa upp intyg eller bevis på giftfri båtbotten. För att minska miljöpåverkan i Mälaren driver Västerås stad en båtbottentvätt och erbjuder även en tjänst för mätning av gifter i båtbottenfärgerna. Hamnen är även förberedd för elbåtar, bland annat genom att det finns en snabbladdare installerad.

Hamnen är även tillgänglighetsanpassad. Totalt finns sex platser för funktionshindrade. Två av båtplatserna har tillgång till personlyft, som är den första som installeras i fritidsbåtshamnar i Västerås. De låga bryggorna möjliggör även för båtar med nedfällbar ramp för exempelvis rullstol att lägga till.

Båtplatserna kommer att läggas in i det befintliga båtbokningssystemet på invigningsdagen den 15 juni klockan 08.00. Mer information om båtbottentvätten, mätningstjänsten och båtbokningssystemet finns på Västerås stads webbplats, www.vasteras.se .