Förra sommaren blev den populära bastun på Bullerö i Stockholms skärgård totalförstörd efter en brand. Nu är en ny bastu på gång att byggas som väntas stå klar i höst. Det har varit en lång process ..." /> Bullerö får ny bastu | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Bullerö får ny bastu | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Bullerö får ny bastu

30 augusti 2022 – 13:05 En kommentar
Adobe a.dl

Förra sommaren blev den populära bastun på Bullerö i Stockholms skärgård totalförstörd efter en brand. Nu är en ny bastu på gång att byggas som väntas stå klar i höst.

Det har varit en lång process att få den nya bastun på plats skriver tidningen Skärgården. Redan i början av året var ritningarna klara, i april blev bygglovet godkänt och i maj kom Naturvårdsverkets investeringsbeslut följt av en strandskyddsdispens månaden efter. Den nya bastun kommer att likna den förra, men vara en aning större.

– Det är otroligt roligt och efterlängtat. Vi hoppas att allt ska gå enligt plan och att ingenting annat inträffar, men jag vågar inte ropa hej än, säger Ann-Sofi Andersson, naturbevakare på Bullerö naturreservat på uppdrag av Länsstyrelsen Stockholm.

En kommentar »

  • Kurt Taxell skriver:

    Hej. Ta nu in någon i byggnadskommiten från Finland som vet hur en bastu skall byggas och ta bastugnen från Finland så blir det en ordentlig bastu. Det är bedrövligt hur dåliga bastun man har hamnat i när man har seglat i den svenska skärgården eller när man skidat i de svenska fjällen.