Entreprenören Jenny Keisu vill göra skillnad och förändra världen, en båt i taget. Genom elbåtsbolaget X Shore satsar hon på att bygga biologiskt nedbrytbara båtar. Jenny Keisu växte upp i skärgården och seglade om somrarna. – Sedan ..." /> Bygger nedbrytbara båtar | På Kryss Bygger nedbrytbara båtar | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Bygger nedbrytbara båtar

6 juli, 2021 – 09.49 En kommentar
Bild: Adobe ilyaska

Entreprenören Jenny Keisu vill göra skillnad och förändra världen, en båt i taget. Genom elbåtsbolaget X Shore satsar hon på att bygga biologiskt nedbrytbara båtar.

Jenny Keisu växte upp i skärgården och seglade om somrarna.

– Sedan fick jag tvillingar, gav upp seglingen och bytte till motorbåt. Men motorbåtar luktar, kostar pengar och släpper ut en massa olika avgaser, något som många glömmer, säger Jenny till Dagens Industri.  

Numera är hon vd för X Shore som tillverkar hållbara elbåtar. Inom fem år satsar bolaget på att kunna sälja helt biologiskt nedbrytbara båtar. 

– Vi tittar på allt – inga utsläpp, inga grälla färger och ingen noise pollution som stör djurlivet. Ljud transporteras mycket längre över vatten än på land. Vi bygger båten i hållbara material och använder kork istället för teak, linfiber istället för glasfiber och återvunnen plast.

Genrebild.

En kommentar »

  • Uno Andersson skriver:

    Nedbrytbara båtar var ju det vi hade före plastens tillkomst. Men plasten är ju bra för hållbara båtar som med omvårdnad håller länge och går att skrota om vi lägger manken till.