När familjeeskadern i Stockholmskretsen var fullbokad startade hon sin egen. I år är det femte sommaren som Camilla Fors planerat segeläventyr i Kapten Kroks anda. När Stockholmskretsens populära familjeeskader Saltöns glasskiosk var full föreslog Kerstin Andersson ..." /> Camilla fixar eskadern | På Kryss Camilla fixar eskadern | På Kryss
Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Camilla fixar eskadern

10 augusti, 2021 – 09.40 En kommentar
Bild: Camilla Fors

När familjeeskadern i Stockholmskretsen var fullbokad startade hon sin egen. I år är det femte sommaren som Camilla Fors planerat segeläventyr i Kapten Kroks anda.

När Stockholmskretsens populära familjeeskader Saltöns glasskiosk var full föreslog Kerstin Andersson i eskadernämnden att Camilla kunde ordna en egen eskader om hon ville.

– Så på den vägen är det! konstaterar Camilla som seglat hela livet, jobbar som föreningsadministratör på Kryssarklubbens kansli och gjorde sitt femte år som eskaderledare i Stockholmskretsen i sommar.

Första året kopierade hon helt enkelt den befintliga eskadern rakt av och de båda gick parallellt en vecka i juli, men sommaren därpå föddes familjeeskadern Kapten Krok. Den hålls första veckan i juli och riktar sig till familjer med barn runt 6–11 år. Tillsammans utforskar de mysiga naturhamnar, grillar, badar och umgås. I år startade seglingen på Runmarö i Stockholms skärgård och sedan gick färden vidare söderut. Målet för dagen planeras alltid gemensamt och beror på väderutsikterna.

– Som eskaderledare sätter du ramen för resan. Eftersom det är lite yngre barn är det kortare distanser som gäller. Hos oss är det väder och vind som styr vart vi seglar.

Varje familj kastar loss när de själva vill på morgonen och väl framme vid dagens destination hjälps man åt att förtöja. De första båtarna paxar plats till de som kommer senare.

– Vi turas om att ordna aktiviteter för varandra. Det kan vara allt från skattjakt till tipspromenad och brännboll. Sedan brukar vi ta med kvällsmaten i land och sitta på berget och äta medan barnen är ute och ror med jollarna. Det är verkligen jättemysigt!

Eskadern varar officiellt en vecka, men det spontana hänget familjerna emellan blir ofta längre.

– De flesta stannar kvar ett par dagar till eftersom vi har haft så trevligt. Det är ju också det härligaste med eskaderverksamhet, att man kan få vänner för livet.

En kommentar »