Hem » Långfärd, Läsvärt, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Nyheter

Cunliffe och Förthmann till Orust

31 oktober 2016 – 14:28 En kommentar

Yacht Center Orust fortsätter traditionen med seminarier när båtvintern är som mörkast. I år kommer krönikören Tom Cunliffe och vindroderentreprenören Peter Förthmann för ett heldagsseminarium i början av december.

– Jag hamnade av en slump i diskussionen om namn till seminariet och både Tom Cunliffe och Peter Förthmann stod högt på önskelistan, säger Stig Eriksson som hjälpt till med att boka föredragshållarna till årets arrangemang. Stig har själv ingen direkt koppling till företagssamarbetet Yacht Center Orust, men bor i Henån.
– Både Tom och Peter hade tid att komma så vi bokade båda två. Jag tycker att det behövs ett ljus i decembermörkret och de här seminarierna lyser upp. Jag är en trogen läsare av Peter Förthmanns blogg och imponerad av hans kunnande och att han bjuder på så mycket kunskap och erfarenheter, säger Stig som är aktiv Kryssarklubbare.
– Tom Cunliffe har jag också följt i Yachting Monthly i många år och jag ser fram emot att höra honom på riktigt. Han har ju också en del kunskap och erfarenhet att dela med sig av – minst sagt, säger Stig.

Tom Cunliffe är mest känd just för sina krönikor i den brittiska båttidningen Yachting Monthly, men har gett ut flera läroböcker för skeppare och om navigation. Han har själv undervisat och varit examinator för sjöbefäl sedan 1978. På Orust kommer han att fokusera kring elektronisk navigation.

Peter Förthmann

Peter Förthmann har ägt Windpilot sedan 1976 och är en av världens ledande experter på vindroder.

Peter Förthmann har ägt vindroderföretaget Windpilot sedan 1976 och är i dag även känd för sin blogg om långfärdssegling på den egna hemsidan. Peter kommer att presentera grunderna för styrning med vindroder och jämföra den tekniken med autopiloter.

Åhörarna kommer att ha möjlighet att själva ställa frågor till Peter och Tom under de sammanlagt över fem föredragstimmarna. Seminariet är avgiftsbelagt och äger rum i  YCO:s lokaler i Henån. Antalet platser är begränsat.

LÄS MER: Yacht Center Orusts information om seminariet [YCO]

LÄS MER: Peter Förthmanns blogg på engelska

LÄS MER: Tom Cunliffes egen sajt

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

 

, , ,

En kommentar »

  • Stig Eriksson skriver:

    Tillägg till ovanstående beskrivning:
    Tom Cunliffe kommer även att berätta om sina seglingar till Grönland.
    //StigE

1 Pingbacks »