Fler danska fritidsbåtsägare än vanligt har bokat en resa på Göta kanal inför kommande säsong. Med över tre miljoner besökare årligen är den 19 mil långa kanalen ett av Sveriges största turistmål. Totalt har Göta kanal 58 ..." /> Danskarna längtar till Göta kanal | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Danskarna längtar till Göta kanal | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Danskarna längtar till Göta kanal

20 december 2021 – 16:41 Kommentarer inaktiverade för Danskarna längtar till Göta kanal
Bild: pressbild

Fler danska fritidsbåtsägare än vanligt har bokat en resa på Göta kanal inför kommande säsong. Med över tre miljoner besökare årligen är den 19 mil långa kanalen ett av Sveriges största turistmål.

Totalt har Göta kanal 58 slussar. Slussningen fungerar tack vare sjöarna Vättern och Viken som förser kanalen med vatten och som gör att tusentals båtar kan slussa varje sommar i Göta kanal. I år har ovanligt många bokat sin resa redan i december, inte minst danska fritidsbåtsägare som planerar att korsa Sverige med båt.

– En resa på Göta kanal är fylld av upplevelser. Under högsäsong är det möjligt att åka hela Göta kanal på en dryg vecka, men vi rekommenderar att man tar god tid på sig och passar på att njuta av allt man möter under resans gång. Kanalen har 21 gästhamnar och fem gästnätter ingår i varje gästhamn man passerar på sin resa så det finns ingen anledning att stressa, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag.

2022 är Göta kanal öppen 3 maj till 30 september. Under högsäsong är kanalen öppen varje dag kl. 09.00-18.00. På vissa sträckor finns under vissa perioder förlängda öppettider.