Lennart Falck har varit en eldsjäl i Kryssarklubben sedan 70-talet. Många känner honom som Miljönämndens grundare och under många år också ordförande. Men Lennart leder också eskader och hjälper medlemmar. Hur lärde du känna Kryssarklubben? – Det ..." /> ”Det är kul att kunna hjälpa till” | På Kryss ”Det är kul att kunna hjälpa till” | På Kryss
Hem » Medlemsprofilen

Medlemsprofilen

”Det är kul att kunna hjälpa till”

2 maj, 2023 – 10.41 Ingen kommentar
”Det är kul att kunna hjälpa till”

Lennart Falck har varit en eldsjäl i Kryssarklubben sedan 70-talet. Många känner honom som Miljönämndens grundare och under många år också ordförande. Men Lennart leder också eskader och hjälper medlemmar.

Hur lärde du känna Kryssarklubben?

– Det var på 60-talet när jag flyttade till Göteborg och började ett båtliv här. Det man mest pratade om då var billig båtförsäkring, tidningen På Kryss och hamnskisserna på Västkusten. Vi seglade vår första eskader med 26 båtar 1979 och det var en fantastiskt fin upplevelse.

Hur har du engagerat dig under åren?

– Eskader har varit en viktig del. Jag blev tillfrågad om att vara eskaderledare och sedan 1985 är både jag och min fru engagerade. Jag satt i Västkustkretsens styrelse och gick sedan vidare till Riks 92–93 när jag fick i uppdrag att starta en miljönämnd.

Vilka är dina viktigaste insatser under åren?

– Miljönämnden, fakta- och vattenanalyserna samt projektet Måla mindre som är viktigt ur ett miljöperspektiv. Jag har också drivit frågan om förkoppring av propellrar. Det ringer folk hela tiden och vill veta hur man gör. Det är kul att vara efterfrågad och kunna hjälpa till.

Hur ser ditt engagemang ut i dag?

– Jag försöker göra en omstart med Båttekniska nämnden som legat lite i dvala under pandemin, är med i tekniska kommittén och suppleant i Västkustkretsens styrelse.

Berätta något extra kul som har hänt under åren!

– Ett år hade vi en eskader till Bornholm. Avslutningsfesten var vid postbryggan på Christiansö. Plötsligt dyker det upp ett par kvinnor från klubben med en stor basfiol och ett dragspel som de hade hittat i en korridor. De kunde inte spela så det lät förfärligt, men det var väldigt kul! Vi fick en rejäl sillunch också så alla var tvungna att gå och lägga sig efteråt. Eskader är väldigt socialt, alla är ju med för att de vill umgås.

Vad har ni för båt?

– Vi har sedan 20 år tillbaka Knoplisa, en Afrodite 36:a. Vi seglar inte så långt numera utan det är båtlivet som är viktigt. Det blir närskärgården och till Blekinge där vi har sommarhus.

Vad ser du framemot i sommar?

– Vi lägger alltid i båten i början av april och tar upp den i oktober. I övrigt har vi inga planer.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar