Minns ni oceanseglaren Randivåg med kryssarklubbarna Lisa och Sven-Gösta ombord? De är på väg hem från Sri Lanka och har rapporterat om sin resa som tagit flera vändningar  allt eftersom coronaviruset spridits över världen. För ett par ..." /> Direktrapport från Suez-viken | På Kryss Direktrapport från Suez-viken | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Direktrapport från Suez-viken

4 maj, 2020 – 14.34 Kommentarer inaktiverade för Direktrapport från Suez-viken
Direktrapport från Suez-viken

Minns ni oceanseglaren Randivåg med kryssarklubbarna Lisa och Sven-Gösta ombord?
De är på väg hem från Sri Lanka och har rapporterat om sin resa som tagit flera vändningar  allt eftersom coronaviruset spridits över världen. För ett par veckor sedan (och i På Kryss nr 4) rapporterade Lisa Köhler Rundqvists från utanför Djiboutis hamn. Nu har de nått Suez-viken.

Lisa skriver:

Vi har nu kommit upp till början av Suez-viken som leder upp till Suez, där kanalen börjar. Det har varit en månads segling längs kusten på Eritrea, Sudan och Egypten – som vi sett från båten utan att ha varit i land. Vi har haft kontakt med några myndighetspersoner som kommit till oss i båtar i Eritrea och Sudan – de ville att vi skulle fortsätta och inte ankra i deras vatten. Men med starka motvindar så fick vi tillåtelse att ankra under tiden vinden blåste ”åt fel håll”. I Egypten har personerna stått på land och skrikit åt oss, de får inte gå ut i båtar just nu! Skönt tycker vi och ankrar där vi vill (fast inte på korallerna så klart!).

Vi hoppas att Grekland öppnar upp för seglare snart, så vi kan återgå till att leva normalt igen. Skulle vara skönt med lite färska grönsaker, ägg och frukt, en promenad och ett restaurangbesök! Men vi skall inte klaga, vi har under den här månaden seglat genom ett fantastiskt landskap med klart vatten, fina vyer med utsikt över berg och slätter med ovanliga djur som: kameler, jättesköldpaddor, dugonger, rödahavssotmås, arabsotmås och iltärnor.