Båtmässan 2023 bjuder på ett fullspäckat scenprogram med smak av hav, sommar och båtliv. Den 6 februari är det Svenska Kryssarklubbens dag som bjuder både på handfasta råd och berättelser om härliga segeläventyr. Drömmar, både förverkligade ..." /> Drömmare, punkrockare och havets hjältar | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Drömmare, punkrockare och havets hjältar | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Drömmare, punkrockare och havets hjältar 

19 december 2022 – 10:13 Kommentarer inaktiverade för Drömmare, punkrockare och havets hjältar 
Drömmare, punkrockare och havets hjältar

Båtmässan 2023 bjuder på ett fullspäckat scenprogram med smak av hav, sommar och båtliv. Den 6 februari är det Svenska Kryssarklubbens dag som bjuder både på handfasta råd och berättelser om härliga segeläventyr.

Drömmar, både förverkligade och ännu ej sjösatta, tar stor plats i det nio dagar långa scenprogrammet som rullar på varje dag under Båtmässan, 4–12 februari 2023 på Svenska Mässan i Göteborg.

Under Svenska Kryssarklubbens dag den 6 februari kommer personer som gör det lilla extra för att minska vårt klimatavtryck få berätta om sitt bidrag till en bättre miljö under rubriken ”Havets hjältar” Under föreläsningen ”Utmaningen” delar Margareta och Thomas Veber med sig av hur det var att tvingas segla hem sin båt under brinnande pandemi från Mallorca till Skanör.

Börje Silverfjäll berättar om livet längs floderna och kanalerna i Paris, om slussteknik samt ger tips och råd kring en långfärd på Europas vattenvägar. Qvinna Ombord–Västkustkretsen delar med sig av vad de gör för att kvinnor, i gemenskap med andra tjejer och kvinnor, ska få möjlighet att skaffa sig kunskap kring säkerhet, manövrering och allt annat du behöver för att ta ansvar för båten. 

Andra höjdpunkter under veckan är Janne Josefsson, känd grävande journalist, som berättar om sin sommaridyll Åstol, ”En levande skärgårdsö värd att besöka”, på öppningsdagen 4 februari. Dagen därpå möts artisten Stefan Andersson och författaren Ann Rosman i ett samtal med rubriken ”Fängslade av Marstrand”. 

Punkrockaren Erik Ohlsson, som är på världsturné med sitt band Millencolin, gästar Båtmässan 10 februari, mellan spelningar i Australien och Sydamerika, för att delta i ett samtal om sin passion, sportfiske. Lite musik blir det också!

Sista dagen ägnas helt åt drömmar. Sjökapten Johan Bernekorn, som bland annat lett kryssningar runt Antarktis, har nu en ny dröm: att segla jorden runt i sin båt Yggdra, som han renoverat i sex år och tänker sjösätta till sommaren.

Legendariske ensamseglaren Sven Yrvind, 83 år ung, har en liknande dröm. Han var den första svensk som ensam rundade Kap Horn i en knappt sex meter lång båt. På Båtmässan berättar han om sin nya båt, lika kort, som han tänker segla nonstop från Irlands sydspets till Nya Zeeland och tillbaka igen.

Bildtext: Johan Westerlind, CleanSea, Sven Yrvind och Nico Krauss.

Foto: Stefan Andersson