Ica Nära Gräddö Skärgårdshandel ska börja leverera mat och post med drönare ut i skärgården. Projektet väntas dra i gång i november. Startup-bolaget Aerit ska tillsammans med bland andra Ica X testa drönarleveranser i Roslagen. Första ..." /> Drönartest med matleveranser i skärgården | På Kryss Drönartest med matleveranser i skärgården | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Drönartest med matleveranser i skärgården

1 november, 2022 – 09.53 En kommentar
Drönare matleverans

Ica Nära Gräddö Skärgårdshandel ska börja leverera mat och post med drönare ut i skärgården. Projektet väntas dra i gång i november.

Startup-bolaget Aerit ska tillsammans med bland andra Ica X testa drönarleveranser i Roslagen. Första butik ut blir Ica Nära Gräddö Skärgårdshandel i Norrtälje kommun.

Emma Lindahl, co-lead på Ica X, bekräftar att de första leveranserna är på gång. 

– Drönarleveranser befinner sig i ett spännande skede, och det ska bli otroligt roligt att lära sig mer om vad kunderna tycker om det här, säger hon. 

Peter Horwitz, Ica-handlare på Gräddö, är positiv till projektet. 

– Det känns spännande för oss att vi får vara med på det här och testa, säger han till Norrtelje Tidning. 

Genrebild.

Adobe/Stock

En kommentar »

  • Henrik Eriksson skriver:

    Jag hoppas att det finns bra bestämmelser som reglerar drönartrafiken både på land och i skärgården, vill inte se en massa drönare som surrar omkring och stör friden i skärgården i framtiden. Tycker att de bara ok när det handlar om räddning och säkerhet. All privat och kommersiell trafik med drönare bör inte tillåtas.