Teknik- och fritidsnämnden i Karlshamns kommun har diskuterat framtiden för kommunens hamnverksamhet och det marina uppdraget. Bland annat kan priset på uppläggningsplatser komma att höjas. I Karlshamns kommun finns i dag strax över 1 200 båtplatser. ..." /> Dyrare uppläggningsplatser i Karlshamn | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Dyrare uppläggningsplatser i Karlshamn | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Dyrare uppläggningsplatser i Karlshamn

20 december 2021 – 11:50 Kommentarer inaktiverade för Dyrare uppläggningsplatser i Karlshamn
Bild: Adobe Piotr Wawrzyniuk

Teknik- och fritidsnämnden i Karlshamns kommun har diskuterat framtiden för kommunens hamnverksamhet och det marina uppdraget. Bland annat kan priset på uppläggningsplatser komma att höjas.

I Karlshamns kommun finns i dag strax över 1 200 båtplatser. I dagsläget står 240 personer i kö för att de antingen vill byta sin befintliga båtplats eller få tillgång till en båtplats.

– Det finns synpunkter om ett nollsummespel, men det är inte säkert att vi landar där eftersom även Kastellet och viss skärgårdsskötsel ingår i det marina uppdraget. Nämnden förordar inte privatisering utan fokus är att marinan sköts på ett bra sätt, att båtägarna är nöjda och att vi kan möjliggöra bryggplatser för de som står i kö, säger Mats Dahlbom, (C), ordförande för teknik- och fritidsnämnden till Blekinge Läns Tidning.

Enligt Filippa Sjöberg, marinförvaltare på Karlshamns kommun, finns det goda möjligheter att bygga ut i till exempel Matviks hamn.
– Vi skulle kunna lägga ut en väldigt lång flytbrygga för att bygga på de existerande bryggorna vilket skulle ge upp emot 100 nya båtplatser. Det beror på hur mycket vi vill satsa.

I dagsläget verkar det inte aktuellt att höja priset på båtplatser, men uppläggningsplatser kan komma att bli dyrare. Avgifterna för uppläggningsplatserna ligger rätt lågt just nu jämfört med andra kommuner.

I februari kommer återrapportering ske om vilka åtgärder som ska göras gällande prissättning.

Segelbåtar utanför Karlshamn.