I dessa tider av social distansering gäller det att vara påhittig och den första delseglingen i ”KSSS e-sailing spring cup” lockade närmare 60 deltagare. Själva tävlingen utgår från appen Virtual Regatta (Inshore), det populäraste e-seglingsspelet  globalt med ..." /> E-segling på nätet slår rekord | På Kryss E-segling på nätet slår rekord | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

E-segling på nätet slår rekord

7 april, 2020 – 10.53 Kommentarer inaktiverade för E-segling på nätet slår rekord
E-segling på nätet slår rekord

I dessa tider av social distansering gäller det att vara påhittig och den första delseglingen i ”KSSS e-sailing spring cup” lockade närmare 60 deltagare.

Själva tävlingen utgår från appen Virtual Regatta (Inshore), det populäraste e-seglingsspelet  globalt med över 35 000 aktiva seglare. Förra veckan var det alltså dags för den första  delseglingen i KSSS e-sailing spring cup som utkämpades i fyra olika klasser i kvalomgången  (Offshore racer, J70, Nacra 17 och 49:er FX) på olika exotiska kappseglingsbanor från San Francisco till danska Århus.

KSSS kommer inledningsvis att fortsätta med sina måndagsseglingar fram till den fjärde maj, då jämna veckors seglingar ingår i KSSS vårcup. Prisutdelningen är sedan tänkt att, förhoppningsvis, ske vid Saltsjöbadsregattan.

Vill du vara med? Ansök om medlemskap hos KSSS Facebook grupp: ”KSSS e-sailing” och ladda ned appen ”Virtual Regatta Inshore” (fungerar både på mobil, padda och dator). Appen är gratis, men det finns verktyg att köpa inne i appen för den som vill.