Ett konstverk i form av en elefant seglade med ostindiefararen Götheborg of Sweden till Monaco för att skänkas till Prins Albert II av Monaco. Elefanten är en gåva från The Perfect World Foundation och designad ..." /> Elefantgäst ombord på Götheborg | På Kryss Elefantgäst ombord på Götheborg | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Elefantgäst ombord på Götheborg

11 oktober, 2022 – 10.02 Kommentarer inaktiverade för Elefantgäst ombord på Götheborg
Pressbild

Ett konstverk i form av en elefant seglade med ostindiefararen Götheborg of Sweden till Monaco för att skänkas till Prins Albert II av Monaco. Elefanten är en gåva från The Perfect World Foundation och designad för att uppmärksamma den skada spöknät bidrar till i våra hav. 

Den 2,4 meter höga elefantskulpturen, döpt till ”Oceans of Hope”, är målad av konstnären Kattis Palmnäs på uppdrag av djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation, och designad med inspiration av djur som är beroende av våra hav. 

– Konstverket anspelar på ordspråket “elefanten i rummet” och dess syfte är att få fler att uppmärksamma problemen i våra hav. Varje år hamnar det 640 000 ton kasserad fiskeutrustning i världshaven, så kallade spöknät, som årligen dödar miljontals marina djur och fiskar, säger Ragnhild Jacobsson, VD och medgrundare av The Perfect World Foundation.

Väl på plats i Monaco den 4 oktober blev det ett kungligt mottagande av prinsen själv och en storslagen kanonsalut, både från Götheborg of Sweden och från det kungliga palatset.