Sveriges båtliv genomgår just nu en viktig omställning som ett led i att minska fossila utsläpp. Att elektrifiering är ett hett ämne visade sig inte minst i fullspäckade seminarier och ny teknik på årets Båtmässa ..." /> Elektrifiering för ett levande båtliv | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Elektrifiering för ett levande båtliv | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Elektrifiering för ett levande båtliv

13 februari 2023 – 11:00 Kommentarer inaktiverade för Elektrifiering för ett levande båtliv
Elektrifiering för ett levande båtliv

Sveriges båtliv genomgår just nu en viktig omställning som ett led i att minska fossila utsläpp. Att elektrifiering är ett hett ämne visade sig inte minst i fullspäckade seminarier och ny teknik på årets Båtmässa i Göteborg.

Elektrifieringen av båtlivet befinner sig fortfarande i sin linda, även om man nu på allvar börjar se eldrivna båtar i olika storlekar, samt allt fler laddlösningar. Men den gröna omställningen handlar om så mycket mer än så.

Under halvdagsseminariet Framtidens fritidsbåtshamn presenterades olika insatser för ett grönare båtliv, till exempel samarbetet go:LEIF som nyligen beviljats EU-medel för att bygga 400 laddpunkter för elbåtar längs Västkusten.

– Att elektrifiering tar stor plats på mässan är ett bevis på att vi följer utvecklingen och att Sverige är ledande inom detta område. Flera svenska företag ligger i framkant för båtbranschens gröna omställning, och det avspeglas även här, säger Mats Eriksson, vd på Sweboat som är medarrangör till Båtmässan.

Bild: X Shore