Kryssarklubbsmedlemmen Mattias Lazar köpte sin första båt, en Monark 670, veckan efter sin 31-årsdag. Men tjusningen med havet upptäckte han tidigt. – En trampbåt i Grekland var startskottet! En egen båt har varit en dröm i ..." /> En sommar för motor | På Kryss En sommar för motor | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar, Ombord

Nya prylar/båtar   Ombord

En sommar för motor

1 mars, 2022 – 10.32 Ingen kommentar

Kryssarklubbsmedlemmen Mattias Lazar köpte sin första båt, en Monark 670, veckan efter sin 31-årsdag. Men tjusningen med havet upptäckte han tidigt. – En trampbåt i Grekland var startskottet!

En egen båt har varit en dröm i många år, men det var först förra våren som Mattias Lazar kände att det var dags. Dessutom lyckades han få en båtplats på Svindersviks båtklubb i Nacka så tajmingen var perfekt. Att det skulle bli en motorbåt kändes naturligt.

– Jag har varit på kompisars segelbåtar någon gång, men det kändes snäppet svårare att börja med.

När han började leta båtar på Blocket hade han några kriterier – det skulle gå att sova ombord och det skulle finnas ett bord så att han kunde bjuda vänner på middag. Till slut dök ”den rätta” upp i form av en Monark 670 från 1979 med namnet Maja. Teakdetaljerna bidrog också till att det bara sa klick.

– Trä är ju fint och härligt och jag älskar att snickra. Jag kom in på Kryssarklubben när jag letade båtförsäkring och eftersom jag är medlem i Svenska Sjö fanns det ju rabatt. Det känns bra att vara med i en gemenskap och ett sammanhang där det finns mycket nyttigt att ta till sig som ny båtägare.

Första turen gick från Lidingö till Svindersviken och frihetskänslan var mäktig. I sommar hoppas kunna utforska skärgården mer och lägga till vid olika naturhamnar.

– Hittills har det mest handlat om att lära mig manövrera båten och vara bekväm på sjön. Det har varit härligt att kunna ta små vardagsturer efter jobbet, det är otroligt avkopplande.

Kanske blir det också en kurs i motorkunskap framöver.

– Jag har sett att det finns utbildningar på Kryssarklubbens hemsida som verkar bra. Jag har ju inte jättemycket kunskap än så det finns mycket att lära sig!

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar