Varje år belyser Allt för sjön en välgörenhetsorganisation som arbetar för något av de globala målen enligt Agenda 2030. I år har man valt ut Expedition Rädda Östersjön, som därmed gör debut på båtmässan.  Expedition Rädda ..." /> Expedition Rädda Östersjön | På Kryss Expedition Rädda Östersjön | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Expedition Rädda Östersjön

20 februari, 2023 – 10.25 Ingen kommentar
Expedition Rädda Östersjön

Varje år belyser Allt för sjön en välgörenhetsorganisation som arbetar för något av de globala målen enligt Agenda 2030. I år har man valt ut Expedition Rädda Östersjön, som därmed gör debut på båtmässan. 

Expedition Rädda Östersjön kommer lansera sitt nya initiativ Östersjökontraktet® och ett helt nytt stipendium till unga miljöhjältar på mässan. Genom att skriva under det digitala, symboliska kontraktet med Östersjön, som består av sju punkter, lovar man att värna Östersjöns miljö både hemma och ute på sjön.

– Med kontraktet vill vi påminna om individens betydelse för Östersjöns framtid. Om tillräckligt många skriver på vårt digitala kontrakt så kan vi tillsammans påverka beslutsfattarna. Deras beslut har en avgörande påverkan på Östersjöns framtid för att nå verklig skillnad, säger Thomas Flinck, styrelseledamot i Expedition Östersjön.

På mässan kommer man också att öppna upp nomineringarna till ett helt nytt stipendium som ska gå till unga miljöhjältar.

– Som Sveriges största båtmässa med 70 000 besökare varje år är hållbarhet en extremt viktig och nödvändig del av vår verksamhet. Östersjöns miljö har successivt försämrats de senaste hundra åren, och är i dag ett av de mest förorenade och känsliga innanhaven i världen. Om inte något radikalt görs är risken ett helt dött innanhav som inte går att rädda. Det vill ingen att kommande generationer ska behöva leva med, säger Hanse Thorslund, projektledare för Allt för sjön.

Pressbild

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar