Nu ska sjöräddare uppmuntras att köra fossilfritt. Alla resurser som är anslutna till båtassistansföretaget Team Marin får extra betalt om de kör med HVO100 i tanken. Traditionellt fossilt bränsle har länge varit ett problem för det ..." /> Extra betalt till sjöräddare med förnybart i tanken | På Kryss Extra betalt till sjöräddare med förnybart i tanken | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Extra betalt till sjöräddare med förnybart i tanken

11 januari, 2022 – 12.28 Kommentarer inaktiverade för Extra betalt till sjöräddare med förnybart i tanken

Nu ska sjöräddare uppmuntras att köra fossilfritt. Alla resurser som är anslutna till båtassistansföretaget Team Marin får extra betalt om de kör med HVO100 i tanken.

Traditionellt fossilt bränsle har länge varit ett problem för det marina livet. Men de senaste åren har det kommit alternativa förnybara bränslen, så kallade HVO100. Förnybar diesel är inte giftigt för vattenlevande organismer, och fritt från svavel och aromater. Ett förnybart fossilfritt dieselbränsle minskar växthusgasutsläppen med upp till 90 procent jämfört med fossil diesel.

För att främja användandet av förnybara bränslen erbjuder båtassistansföretaget Team Marin, i samarbete med Svenska Sjö, If Skadeförsäkring och Atlantica Båtförsäkring, sina resurser extra betalt per timme om de använder förnybar diesel.

– Via våra cirka 500 resursföretag kan vi vara med och påverka omställningen till ett förnybart samhälle. Det känns fantastiskt kul att arbetet med att gå från fossilt bränsle till miljöbränsle redan är i gång. Initiativet stämmer utmärkt med vår vision om att skapa ett tryggt och hållbart marint liv för människor, våra hav och sjöar, säger Niklas Eriksson, VD på Team Marin.

Team Marin har ett nätverk bestående av 500 resursföretag runt Sveriges kust och stora insjöar. Året runt hjälper de till med allt från bogsering till bärgning om oturen är framme. Resursföretagen har vanligtvis en annan primär sysselsättning, kan ha flera anställda, och tillgång till båt, lastbil och kranbil.