I dagarna kastar familjen Veber loss från Gibraltar med kurs mot Afrikas berg vid horisonten. Du kan följa familjens äventyr direkt via På Kryss instagramkonto. Scrolla ner för länk. Thomas och Margareta hade just korsat Atlanten ..." /> Familjen Veber mot Afrika | På Kryss Familjen Veber mot Afrika | På Kryss
Hem » Långfärd, Läsvärt, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Nyheter

Familjen Veber mot Afrika

30 augusti, 2016 – 12.26 Kommentarer inaktiverade för Familjen Veber mot Afrika
Familjen Veber

I dagarna kastar familjen Veber loss från Gibraltar med kurs mot Afrikas berg vid horisonten. Du kan följa familjens äventyr direkt via På Kryss instagramkonto. Scrolla ner för länk.

Thomas och Margareta hade just korsat Atlanten på varsin båt, när de för första gången möttes i skuggan av Saint Lucias palmer i Karibien. Nu, sexton år senare, sätter de kurs mot Karibien igen i samma båt och med sina barn ombord. De vill visa dottern Mathilda och sonen Troels platsen där allting började.
På Kryss berättade om familjen Veber första gången i augustinumret, nr 6, 2016. Vebers plan är att korsa Atlanten i höst, spendera våren i Karibien och segla hem igen nästa sommar.

Men varken Thomas eller Margareta har något jobb att återvända till. De har båda valt att säga upp sig.
– Den här resan är inte bara en paus mitt i livet, den är början på något nytt, säger Thomas som just lämnat sitt jobb som IT-chef på Watski i Malmö för att satsa på sitt författarskap. Han har redan gett ut två böcker på danska och hoppas på att få mer tid att skriva under resan.

Allegro 30 Anna-LisaMargareta har jobbat som förskollärare i Falsterbo i många år, även hon funderar på att göra något helt annat när hon kommer hem. Kanske skola om sig, till vad har hon ett helt år på sig att fundera på.
– Vi får se vad det blir. Kanske låter det annorlunda när vi kommer hem och inte har en krona kvar på sparkontot, säger Margareta.

För barnen innebär resan bland annat att de byter klassrummen på Tångvallaskolan i Skanör Falsterbo till Allegro 30:an Anna-Lisa.

Under slutet av augusti laddar familjen för överfarten från Europa till Marocko, Afrika. De kommer att skicka korta rapporter via På Kryss instagramkonto som kan följas på webben och i mobilen. Familjen har också en egen blogg, SY Anna-Lisa, och vi kommer att fortsätta att följa familjens långfärd i På Kryss. Bland annat kommer resan skildras i videoklipp här på pakryss.se.

LÄNK: På Kryss instagramkonto: instagram.com/pakryss
LÄNK: Familjen Vebers blogg: SY Anna-Lisa

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , ,