Priserna fortsätter vara höga för begagnade båtar, men antalet annonser på Blocket är färre och försäljningstiderna längre. Pandemin gjorde att intresset för att köpa båt sköt i höjden, särskilt i början av 2020 då intresset för segelbåtar nådde ..." /> Färre båtar på marknaden | På Kryss Färre båtar på marknaden | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Färre båtar på marknaden

5 juli, 2022 – 13.33 Kommentarer inaktiverade för Färre båtar på marknaden
Bild: Adobe Alex

Priserna fortsätter vara höga för begagnade båtar, men antalet annonser på Blocket är färre och försäljningstiderna längre.

Pandemin gjorde att intresset för att köpa båt sköt i höjden, särskilt i början av 2020 då intresset för segelbåtar nådde sin kulmen. På sistone har försäljningshastigheten för både motorbåtar och segelbåtar sjunkit. I maj 2020 såldes 47 procent av motorbåtarna inom en vecka. Motsvarande siffra för maj 2022 låg på 26 procent. Trots det har medianpriserna på både motorbåtar och segelbåtar ökat jämfört med maj 2020, även om priserna på segelbåtar har gått ner något under det senaste året.

– Man håller i båtarna längre, kanske för att man har beställt en ny båt som försenas till följd av de långa leveranstiderna. Det resulterar i ett lägre utbud vilket skapar en inlåsningseffekt med färre annonser och färre transaktioner, säger Marcin Stepman, fordonsexpert på Blocket, till Dagens Industri.