Förra året minskade båtbrotten i Västsverige med 31 procent vilket är den största minskningen i landet. Det tros vara en effekt av Båtsamverkan, ett samarbete mellan polisen i region Väst, Larmtjänst och försäkringsbolagen. Båtsamverkan startade 2013 ..." /> Färre båtbrott i Västsverige | På Kryss Färre båtbrott i Västsverige | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Färre båtbrott i Västsverige

8 februari, 2021 – 17.50 En kommentar
Färre båtbrott i Västsverige

Förra året minskade båtbrotten i Västsverige med 31 procent vilket är den största minskningen i landet. Det tros vara en effekt av Båtsamverkan, ett samarbete mellan polisen i region Väst, Larmtjänst och försäkringsbolagen.

Båtsamverkan startade 2013 och är sedan 2017 en ordinarie brottsförebyggande metod hos polisen. Målet är att minska antalet båtmotorstölder skriver GT. Båtsamverkan innebär bland annat att båtägarna tillsammans ser om varandras båtar och är uppmärksamma på vilka som rör sig i området. Märk också motorn med dold och synlig märkning och se till att båten är förankrad med ett godkänt lås. Bra belysning är också viktigt och inte minst att själv försöka tänka som en tjuv för att hitta de svaga länkarna och åtgärda dem.

Thomas Andersson, ansvarig för Båtsamverkan i region Väst kommer i veckan att delta på ett webbinar anordnat av polisen med temat båtrelaterade brott.– Det finns ett stort båtintresse i region Väst. Här finns en lång kust och här bor många båtägare. Syftet med webbinariet är att öka kunskapen om båtrelaterade brott och hur man som båtägare kan agera för att minska risken att drabbas. Vi vill också öka kunskapen om Båtsamverkan och visa att det gör skillnad när det gäller att motverka båtrelaterad brottslighet, säger han i ett pressmeddelande.

Webbinariet om båtrelaterade brott börjar klockan 19.00 den 9 februari.
Här kan du lyssna på det Polisen Båtsamverkan Västs Facebooksida.

En kommentar »

  • jonas straka skriver:

    Tror en stor del är Coronaeffekt där minskat rörande över gränser gjorde sitt
    rent krasst med gränskontroll in och ut från Sverige skulle stölder minska med liknande siffror

    jonas s