Hem » Nyheter

Nyheter

Femte raka för Ulrikkeholm Klinkby i Lysekil

8 augusti, 2015 – 18.34 Kommentarer inaktiverade för Femte raka för Ulrikkeholm Klinkby i Lysekil
LysekilWM3

Bild: Dan Ljungsvik

Världsettan Camilla Ulrikkeholm Klinkby tog idag sin femte raka seger i Lysekil Women’s Match, den svenska deltävlingen i Women’s International Match Racing Series. I finalen besegrade danskan Stephanie Roble från USA med 3 – 1 i matcher, efter att först ha slagit Anna Östling från Göteborgs Kungliga Segelsällskap med samma siffror i semin.
– Jag har knappt ord. Det blir inte bättre än så här, strålade en lycklig Ulrikkeholm Klinkby efter det obligatoriska segerdoppet.

Inte förrän sent på lördagseftermiddagen fick årets Lysekil Women’s Match sin spännande upplösning. Lysekilsborna hade gått man ur huse och tillresta åskådare och hejaklackar satt i tusental på Släggös klippor och manade på sina favoriter, som gjorde upp i en frisk västlig vind över den solglittrande Kyrkeviksbukten. I finalen ställdes världsfyran Stephanie Roble mot de fyra senaste årens suveräna Lysekilssegrare Camilla Ulrikkeholm Klinkby. När amerikanskan vann den första finalmatchen, tändes hoppet hos den delen av publiken som önskade ett avbrott i den danska dominansen.

– Jag gjorde ett dumt misstag i starten, och det fick vi sota för. Vi gav bort den segern, tycker Ulrikkeholm Klinkby, som dock genast såg till att återställa den danska ordningen.

Med tre raka matchvinster bröt hon tillbaka, för sin femte raka totalseger i tävlingen.
– Helt otroligt dejligt, jag tror knappt det är sant. Det har varit en utmanande vecka, men vi fick ihop det till sist, jublade danskan.

– Vi gjorde vad vi kunde, men Camilla var för svår idag, konstaterade Roble uppgivet, som tidigare gått igenom grundomgången helt obesegrad.

– Vi har dominerat hela veckan och hade förstås förväntat oss att kunna fortsätta den trenden. Besättningen gjorde ett riktigt bra jobb, men jag är besviken på hur jag själv skötte prestarterna. De gick inte alls vår väg.

Den bästa svenska insatsen svarade världstvåan Anna Östling från Göteborgs Kungliga Segelsällskap för, genom att besegra klubbkamraten Caroline Sylvan med två raka vinster i matcherna om tredje pris.

– Vi hade såklart hellre seglat final. När vi seglar på topp kan ingen slå oss, men vår lägstanivå den här veckan var inte tillräckligt hög. Ändå tycker jag att vi höjde vår nivå i de två sista matcherna, säger Östling, och skickar med ett stort tack för det stora publikstödet.

I lördagsförmiddagens semifinal mellan Caroline Sylvan och Stephanie Roble blev det dramatiskt på ett inte alls önskvärt sätt. En av de svenska besättningsmedlemmarna fick ett slag i huvudet i en tät målgångssituation, och fick snabbt ambulanstransport till sjukhuset. Efter en stunds väntan kom Sylvan & Co ut på banan igen, för att slutföra semifinalserien med en ersättare ombord. Det blev dock amerikanskan som drog längsta strået.

– Det är alltid tufft att möta Caroline, och jag imponeras av motståndet. Det var starkt av henne att komma tillbaka efter den händelsen, tycker Roble.

– Även om vi ville gå ut och köra resten av våra matcher för vår skadade kamrats skull, var det svårt att vara lika alert och skarp som vanligt. Vi gjorde vad vi kunde utifrån förutsättningarna, säger Caroline Sylvan, och meddelar glädjande besked från sjukhuset att lagkamraten är blåslagen men efter omständigheterna okej.

För sin seger i Lysekil Women’s Match får Camilla Ulrikkeholm Klinkby 100 000 kronor av den totala prispotten på 300 000 kronor. Hon går också upp i ledningen i WIM Series, före Stephanie Roble och Anna Östling. Nästa tävling i WIM Series är Buddy Melges Challenge i Sheboygan, USA, i mitten av september.

Slutresultat i Lysekil Women’s Match 2015, den andra deltävlingen av fyra i Women’s International Match Racing Series (skeppare, nationalitet, WIM Series poäng, prispengar):
1. Camilla Ulrikkeholm Klinkby, DEN, 100 000 kronor
2. Stephanie Roble, USA, 47 000 kronor
3. Anna Östling, SWE, 20, 39 000 kronor
4. Caroline Sylvan, SWE, 16, 31 000 kronor
5. Anne-Claire Le Berre, FRA, 15, 27 000 kronor
6. Klaartje Zuiderbaan, NED, 14, 24 000 kronor
7. Alexa Bezel, SUI, 13, 19 000 kronor
8. Pauline Courtois, FRA, 12, 13 000 kronor
9. Annabel Vose, GBR, 10, –
10. Johanna Bergqvist, SWE, 8, –
11. Juliana Senfft, BRA, 6, –
12. Sanna Häger, SWE, 4, –

Resultat i finalen:
Camilla Ulrikkeholm Klinkby, DEN – Stephanie Roble, USA 3 – 1

Resultat i petit final:
Anna Östling, SWE – Caroline Sylvan, SWE 2 – 0

Resultat i semifinalerna:
Stephanie Roble, USA – Caroline Sylvan, SWE 3 – 1
Camilla Ulrikkeholm Klinkby, DEN – Anna Östling, SWE 3 – 1

redaktion@pakryss.se

, ,