Hem » Archive by Taggar

#Lysekil Women’s Match

LWMSylvanLeBerre

Toppseglarna samlas för Lysekil Women’s Match

5 augusti, 2016 – 07.18 Kommentarer inaktiverade för Toppseglarna samlas för Lysekil Women’s Match

En kvarts miljon kronor och värdefulla poäng i WIM Series står på spel när världens bästa matchracinglag drabbar samman i Lysekil nästa vecka. Camilla Ulrikkeholm Klinkby är mångårig världsetta och femfaldig segrare i Lysekil Women’s Match. Den 8-13 augusti i år återkommer hon ännu en gång till favoritvattnen på den svenska västkusten, för att säkra sin sjätte raka titel.
– Jag skulle ljuga om jag påstod att vi inte tänker vinna igen, men lite oroligt är det förstås. Det kan ju nästan bara bli värre än de senaste fem åren, om vi inte skulle prestera på topp, kommenterar danskan.

, , , , ,

LysekilWM3

Femte raka för Ulrikkeholm Klinkby i Lysekil

8 augusti, 2015 – 18.34 Kommentarer inaktiverade för Femte raka för Ulrikkeholm Klinkby i Lysekil

Världsettan Camilla Ulrikkeholm Klinkby tog idag sin femte raka seger i Lysekil Women’s Match, den svenska deltävlingen i Women’s International Match Racing Series. I finalen besegrade danskan Stephanie Roble från USA med 3 – 1 i matcher, efter att först ha slagit Anna Östling från Göteborgs Kungliga Segelsällskap med samma siffror i semin.
– Jag har knappt ord. Det blir inte bättre än så här, strålade en lycklig Ulrikkeholm Klinkby efter det obligatoriska segerdoppet.

, ,

LysekilWM2

Sylvan och Le Berre hittills obesegrade i Lysekil

5 augusti, 2015 – 08.14 En kommentar

Hemmahoppet Caroline Sylvan är obesegrad och ensam i toppen av Lysekil Women’s Match, efter en första dag som stympades avsevärt när vinden dog ut redan strax före lunch. Fransyskan Anne-Claire Le Berre har visserligen också tre segrar av lika många möjliga, men dömdes av domarna till 0,5 poängs avdrag efter en kollision. Sylvan beskriver däremot en nästintill problemfri kappseglingsdag.

, ,

LysekilWM1

Lysekil Women’s Match är igång

4 augusti, 2015 – 08.48 Kommentarer inaktiverade för Lysekil Women’s Match är igång

Världseliten i matchracing har återigen intagit västkusten när Lysekil Women’s Match är tillbaka för tolfte året i rad. På plats finns bland annat världsettan Camilla Ulrikkeholm Klinkby som är redo att försvara sin titel. Men hemmahoppet Anna Östling – och många fler – vill ge danskan stort motstånd.

, , ,

LWM1

Startfältet till Lysekil Women’s Match 2015 komplett

4 juni, 2015 – 12.32 Kommentarer inaktiverade för Startfältet till Lysekil Women’s Match 2015 komplett

Lysekil Women’s Match har redan tidigare meddelat att världens tre högst rankade kvinnliga matchracingskeppare är klara för seglingarna; danska Camilla Ulrikkeholm, hemmaseglaren Anna Östling (f d Kjellberg) och amerikanskan Stephanie Roble. Nu har ytterligare världsstjärnor fyllt på startfältet, som med två månader till tävlingsstart är komplett.

– I år har världseliten verkligen stått på kö för att få vara med. Det är riktigt kul för oss med det stora intresset kring Lysekil Women’s Match, tycker initiativtagaren och projektledaren Anna Holmdahl White.

, ,