En ny rapport baserad på över 70 000 båtturer, visar bland annat att finländare kör fortast och att kvinnor generellt sett är bättre än män på att undvika grynnor. I rapporten finns en del roliga fakta om ..." /> Finländare kör fortast till sjöss | På Kryss Finländare kör fortast till sjöss | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Finländare kör fortast till sjöss

3 maj, 2022 – 09.34 Kommentarer inaktiverade för Finländare kör fortast till sjöss
Bild: Adobe Dmitry

En ny rapport baserad på över 70 000 båtturer, visar bland annat att finländare kör fortast och att kvinnor generellt sett är bättre än män på att undvika grynnor.

I rapporten finns en del roliga fakta om de skandinaviska båtförarna. Bland annat är den genomsnittliga nordiska båtturen 17 sjömil, manliga båtförare har grundkänning 7 procent oftare än kvinnliga båtförare och snittfarten skiljer sig hela 27 procent mellan de nordiska länderna. Den 17 juli förra året, som bjöd på sol, 22 grader och 5 m/s, var den mest populära dagen att ge sig ut på vattnet för både svenska och danska medlemmar. 

I rapporten kan man bland annat se att:

  • Svenskar har grundkänning 1,9 gånger oftare än finländare och 2,3 gånger oftare än danskar. 
  • Män har grundkänning 7 procent oftare än kvinnor.
  • Det krävs över 10 års båterfarenhet innan det statistiskt sett syns en minskning i skademängd.
  • I genomsnitt kör finländarna 27 procent fortare än danskarna med 9,7 knop kontra 7,6 knop och svenskarna håller i genomsnitt en fart om 9,1 knop.

(Källa: Skipperi)