Film Stockholm, Visit Stockholm och Stockholm Archipelago står bakom ett nytt koncept med syftet att göra Stockholms skärgård mer tillgängligt för filminspelningar. I konceptet “Off season is the best season to film” samarbetar den regionala filmfonden ..." /> Fler filminspelningar i Stockholms skärgård | På Kryss Fler filminspelningar i Stockholms skärgård | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Fler filminspelningar i Stockholms skärgård

13 mars, 2023 – 10.50 Ingen kommentar
Fler filminspelningar i Stockholms skärgård

Film Stockholm, Visit Stockholm och Stockholm Archipelago står bakom ett nytt koncept med syftet att göra Stockholms skärgård mer tillgängligt för filminspelningar.

I konceptet “Off season is the best season to film” samarbetar den regionala filmfonden Film Stockholm AB med Visit Stockholm och Stockholm Archipelago för att lyfta fram Stockholms skärgård som en plats för film- och tv-inspelningar. 

– Vi har märkt att många tror att skärgården är en “omöjlig” plats att spela in på. Nu har vi tagit fram koncept för tre platser med olika tillgänglighetsgrad som exempel för att hjälpa svenska och internationella produktioner med kontakter, underlag och handledning för att kunna planera sin inspelning, säger Daniel Chilla, filmkommissionär på Film Stockholm.

Ett av syftena med projektet är att hjälpa till att förlänga säsongen i skärgården, därav formuleringen “Off season is the best season”. Under sommarsäsongen är det mycket folk i rörelse, men övriga årstider är miljöerna minst lika intressanta – och med mycket mer plats för produktioner.

De platser som valts ut för att åskådliggöra de olika koncepten är Björkvik (“skärgården runt hörnet”), Sandhamn och Utö (“traditionellt, romantiskt och unikt”), samt Huvudskär (“den karga utposten”).

Pressbild

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar