Gotland Runt är världens största årliga havskappsegling och den inledande kvoten på 200 båtar fylldes snabbt. Nu har KSSS i samarbete med Wasahamnen fått tillgång till ytterligare 125 platser vilket gör att fler seglare får ..." /> Fler hamnplatser till Gotland Runt | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Fler hamnplatser till Gotland Runt | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Fler hamnplatser till Gotland Runt

27 april 2021 – 08:49 Kommentarer inaktiverade för Fler hamnplatser till Gotland Runt
Fler hamnplatser till Gotland Runt

Gotland Runt är världens största årliga havskappsegling och den inledande kvoten på 200 båtar fylldes snabbt. Nu har KSSS i samarbete med Wasahamnen fått tillgång till ytterligare 125 platser vilket gör att fler seglare får tillfälle att delta.

Starten för Gotland Runt går den 4 juli från Stockholm. Båtarna går i mål vid Sandhamn efter att ha rundat Gotland, en segling på 350 distansminuter som brukar ta 2–4 dygn. Exakt under vilken form kappseglingen kommer att genomföras är fortfarande osäkert på grund av den rådande pandemin.

– Tack vare samarbetet med Wasahamnen kan vi nu erbjuda fler båtar möjligheten att vara med på Gotland Runt. Vi siktar definitivt på att kunna köra ett Gotland Runt 2021 och vi hoppas på en folkfest även om den mesta delen av festen kommer att hållas på vattnet. Vi håller noga koll på regler och rekommendationer och kommer att arrangera vårt event utifrån det, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.