Hem » Nyheter

Nyheter

Flest båtmotorer stjäls på Värmdö

18 februari, 2020 – 12.10 Ingen kommentar
Flest båtmotorer stjäls på Värmdö

Stockholm, och då särskilt Värmdö, är mest utsatt i landet när det gäller stöld av båtmotorer. Varannan dag stjäls en båtmotor på Värmdö och många gånger handlar det om beställningsjobb.

Stockholm är det län som drabbats hårdast när det gäller stöld av båtmotorer och allra värst är det på Värmdö där det stjäls cirka en båtmotor varannan dag. Många gånger handlar det om beställningsjobb där motorerna snabbt försvinner utomlands. Ett sätt att skydda sig från stöld är genom att använda certifierade lås och märka motorn. En spårsändare som både kan logga motorns position och som är uppkopplad mot en larmcentral ger ett ännu bättre skydd.

I övriga landet minskade stölderna av båtmotorer något 2019, medan de i Stockholms län ökade med drygt en stöld per dag enligt Mitt i Värmdö. Andra skärgårdskommuner som också ligger högt upp på listan när det gäller stöld av båtmotorer är Norrtälje, Ekerö, Haninge och Nacka.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar