Stockholm, och då särskilt Värmdö, är mest utsatt i landet när det gäller stöld av båtmotorer. Varannan dag stjäls en båtmotor på Värmdö och många gånger handlar det om beställningsjobb. Stockholm är det län som drabbats ..." /> Flest båtmotorer stjäls på Värmdö | På Kryss Flest båtmotorer stjäls på Värmdö | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Flest båtmotorer stjäls på Värmdö

18 februari, 2020 – 12.10 Kommentarer inaktiverade för Flest båtmotorer stjäls på Värmdö
Flest båtmotorer stjäls på Värmdö

Stockholm, och då särskilt Värmdö, är mest utsatt i landet när det gäller stöld av båtmotorer. Varannan dag stjäls en båtmotor på Värmdö och många gånger handlar det om beställningsjobb.

Stockholm är det län som drabbats hårdast när det gäller stöld av båtmotorer och allra värst är det på Värmdö där det stjäls cirka en båtmotor varannan dag. Många gånger handlar det om beställningsjobb där motorerna snabbt försvinner utomlands. Ett sätt att skydda sig från stöld är genom att använda certifierade lås och märka motorn. En spårsändare som både kan logga motorns position och som är uppkopplad mot en larmcentral ger ett ännu bättre skydd.

I övriga landet minskade stölderna av båtmotorer något 2019, medan de i Stockholms län ökade med drygt en stöld per dag enligt Mitt i Värmdö. Andra skärgårdskommuner som också ligger högt upp på listan när det gäller stöld av båtmotorer är Norrtälje, Ekerö, Haninge och Nacka.