Den 2 – 5 september kommer KSSS Djurgårdshamn att byta ansikte och fyllas av nya, spännande och vackra båtar. Besök den flytande båtmässan och se det bästa av och för svenskt båtliv, mitt i Stockholm. Bland ..." /> Flytande båtmässa i Stockholm | På Kryss Flytande båtmässa i Stockholm | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Flytande båtmässa i Stockholm

17 augusti, 2021 – 10.19 Kommentarer inaktiverade för Flytande båtmässa i Stockholm
Bild: KSSS/Henrik Trygg

Den 2 – 5 september kommer KSSS Djurgårdshamn att byta ansikte och fyllas av nya, spännande och vackra båtar. Besök den flytande båtmässan och se det bästa av och för svenskt båtliv, mitt i Stockholm.

Bland utställarna återfinns en rad starka varumärken, bland annat Flipper, X-boats och Rupert och Viggo som alla premiärvisar sina nya båtar.

Det känns verkligen kul att vi fått så bra gensvar från branschen. Dels finns det ett behov att visa upp nya produkter när intresset för båtlivet är rekordstort, dels betyder det centrala läget mitt i Stockholm mycket, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Totalt finns det plats för 75 utställande motor- och segelbåtar fördelade på två bryggor. Besökare som vill komma sjövägen kan lägga till vid den tredje bryggan i KSSS-hamnen eller i Wasahamnen. Som extra attraktion och ögongodis kommer också några av Sveriges vackraste klassiska segel- och motorbåtar att visas upp. 

På land, på gräsplanen norr om Junibacken, visar marina företag upp sina produkter och träffar besökare. Dessutom kommer det att finnas ett café där besökarna kan fika eller ta något enklare att äta. 
KSSS nya Djurgårdshamn invigdes den 1 juli i år och utgjorde starten inför årets Gotland Runt och har efter det varit gästhamn för allmänheten. Hamnen är temporär, men har siktet inställt på att bli en permanent etablering och gästhamn som kompletterar Wasahamnen.