Sensommarens flytande båtmässor samlade tiotusentals båtälskare på tre olika platser i Sverige. Sweboat arrangerade i år både Marstrand Motorboat Show och Orust Sailboat Show med öppet Varv på Västkusten och Allt på Sjön i Gustavsberg ..." /> Flytande båtmässor gjorde succé | På Kryss Flytande båtmässor gjorde succé | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Flytande båtmässor gjorde succé

20 september, 2022 – 09.36 Kommentarer inaktiverade för Flytande båtmässor gjorde succé
Pressbild.

Sensommarens flytande båtmässor samlade tiotusentals båtälskare på tre olika platser i Sverige. Sweboat arrangerade i år både Marstrand Motorboat Show och Orust Sailboat Show med öppet Varv på Västkusten och Allt på Sjön i Gustavsberg utanför Stockholm.

Allt på Sjön i Gustavsberg den 2–4 september blev en riktig publiksuccé med besöksrekord på lördagen med 13 000 besökare. Totalt under helgen besöktes mässan av cirka 24 000 personer, vilket ligger i linje med tidigare år. 

– Det är fantastiska siffror, säger Malin Troberg Lindén som är mässansvarig på Sweboat. Dessutom verkar utställarna oerhört nöjda med mässan, vilket är det viktigaste för oss som arrangörer. 

Även för Svenska Kryssarklubben, som deltog i mässorna på Orust och Marstrand samt i Gustavsberg, blev det en succé. Totalt kunde man välkomna 70 nya medlemmar till Kryssarklubben.

– Plus att vi har pratat med massor av härliga båtmänniskor, både medlemmar och icke-medlemmar. Vi hoppas ha sått ett frö till att gå med även hos dem som inte tecknade ett medlemskap på mässorna, säger Fredrik Norén, generalsekreterare på Svenska Kryssarklubben.

Under lördagen gjorde publiktrycket att det stundtals var trångt med parkeringsytor och det är något som återigen kommer att ses över inför nästa år.

På Västkusten var det första året som Sweboat arrangerade två mässor samtidigt – Marstrand Motorboat Show och Orust Sailboat Show med Öppet Varv på Ellös den 26–28 augusti. Trots det ostadiga vädret ansåg de flesta utställare att intresset hos de besökare som trotsade regnet var stort. 

– Båtfolket är vana vid skiftande väderlek, så de som var motiverade kom till våra mässor och var inte särskilt bekymrade över regnet, säger Malin Troberg Lindén. Däremot valde nog en del av dem som mest är lite nyfikna att stanna hemma i år.

Besökarantalet på Marstrand låg i år på knappt 10 000 – vilket är en minskning gentemot tidigare år. Anledningen kan vara en kombination av kraftiga skyfall och flytten av samtliga segelbåtar och relaterade tillbehör till Orust.

– På Orust görs inga mätningar, men vi konstaterar en märkbar ökning nu med tanke på att alla segelbåtar och tillbehör är samlade på samma plats.

Mässdatum 2023

1–3 september Allt på Sjön i Gustavsberg  www.alltpasjon.se 

25–27 augusti Marstrand Motorboat Show www.marstrandmotorboatshow.se  

25–27 augusti Orust Sailboat Show med Öppet Varv www.orustsailboatshow.se  

Bildtext: Allt om Sjön slog publikrekord med 13 000 besökare på lördagen.