När kryssarklubbsmedlemmen Maja Hogander och sambon Niklas seglade i Sognefjorden satt den coolaste gasten i cykelstolen. Dottern Freja var nio månader när de åkte och fyllde 1 år ombord. Under föräldraledigheten passade paret på att göra ..." /> Föräldraledighet med flyt | På Kryss Föräldraledighet med flyt | På Kryss
Hem » Medlemsprofilen

Medlemsprofilen

Föräldraledighet med flyt

30 januari, 2023 – 11.37 Ingen kommentar
Föräldraledighet med flyt

När kryssarklubbsmedlemmen Maja Hogander och sambon Niklas seglade i Sognefjorden satt den coolaste gasten i cykelstolen. Dottern Freja var nio månader när de åkte och fyllde 1 år ombord.

Under föräldraledigheten passade paret på att göra sin första långsegling, men att Freja skulle bli sjösjuk under seglingen till Norge hade de inte riktigt räknat med. Men så länge hon fick sitta på däck när det gungade gick det bra och hon njöt av båtlivet, både i sele och på sin utkikspost i cykelstolen.

Tre veckor spenderades inne i Sognefjorden som börjar norr om Bergen och går hela vägen in i fjällområdet Jotunheimen.

– Det var en helt magisk upplevelse att befinna sig med båten mitt bland snötäckta fjäll, vattenfall och glaciärer. För oss som gillar att kombinera båtliv med friluftsliv var det helt perfekt, säger Maja.

Efter Sognefjorden fortsatte färden en bit norrut, bland annat till ön Alden längst ut i det västnorska kustbandet. Därefter var det dags att vända kosan hemåt och efter 110 dagar landade familjen i Göteborg igen.

Det är först på senare år som Maja har börjat segla och att kunna ha med sig hemmet till nya platser tycker hon är toppen.

– Det är framför allt livet på havet och naturupplevelsen som lockar mest. Det var det bästa och häftigaste med vår resa till Sognefjorden. Och att Freja hängde med!

Läs hela artikeln i På Kryss nr 6–22.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar