När kryssarklubbsmedlemmen Maja Hogander och sambon Niklas seglade i Sognefjorden satt den coolaste gasten i cykelstolen. Dottern Freja var nio månader när de åkte och fyllde 1 år ombord. Under föräldraledigheten passade paret på att göra ..." /> Föräldraledighet med flyt | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Föräldraledighet med flyt | På Kryss
Hem » Medlemsprofilen

Medlemsprofilen

Föräldraledighet med flyt

30 januari 2023 – 11:37 Kommentarer inaktiverade för Föräldraledighet med flyt
Föräldraledighet med flyt

När kryssarklubbsmedlemmen Maja Hogander och sambon Niklas seglade i Sognefjorden satt den coolaste gasten i cykelstolen. Dottern Freja var nio månader när de åkte och fyllde 1 år ombord.

Under föräldraledigheten passade paret på att göra sin första långsegling, men att Freja skulle bli sjösjuk under seglingen till Norge hade de inte riktigt räknat med. Men så länge hon fick sitta på däck när det gungade gick det bra och hon njöt av båtlivet, både i sele och på sin utkikspost i cykelstolen.

Tre veckor spenderades inne i Sognefjorden som börjar norr om Bergen och går hela vägen in i fjällområdet Jotunheimen.

– Det var en helt magisk upplevelse att befinna sig med båten mitt bland snötäckta fjäll, vattenfall och glaciärer. För oss som gillar att kombinera båtliv med friluftsliv var det helt perfekt, säger Maja.

Efter Sognefjorden fortsatte färden en bit norrut, bland annat till ön Alden längst ut i det västnorska kustbandet. Därefter var det dags att vända kosan hemåt och efter 110 dagar landade familjen i Göteborg igen.

Det är först på senare år som Maja har börjat segla och att kunna ha med sig hemmet till nya platser tycker hon är toppen.

– Det är framför allt livet på havet och naturupplevelsen som lockar mest. Det var det bästa och häftigaste med vår resa till Sognefjorden. Och att Freja hängde med!

Läs hela artikeln i På Kryss nr 6–22.