Den 8 mars, på Internationella kvinnodagen, seglade kapten Kate McCue på fartyget Celebrity Edge för första gången iväg med en besättning bestående enbart av kvinnor. Av världens alla sjömän är fortfarande bara två procent kvinnor. Celebrity ..." /> Första kryssningen med bara kvinnor vid rodret | På Kryss Första kryssningen med bara kvinnor vid rodret | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Första kryssningen med bara kvinnor vid rodret

17 mars, 2020 – 11.07 Kommentarer inaktiverade för Första kryssningen med bara kvinnor vid rodret
Första kryssningen med bara kvinnor vid rodret

Den 8 mars, på Internationella kvinnodagen, seglade kapten Kate McCue på fartyget Celebrity Edge för första gången iväg med en besättning bestående enbart av kvinnor.

Av världens alla sjömän är fortfarande bara två procent kvinnor. Celebrity Cruises vill locka fler till branschen genom initiativet #BRIDGEthegap.  Första steget var att 2015 anställa den första amerikanska kryssningskaptenen, Kate McCue, vilket väckte stor uppmärksamhet. Nu blir Celebrity Cruises först med att segla med endast kvinnor på kommandobryggan och i teamet som leder besättningen. Totalt består teamet av 27 kvinnor från 17 länder.

– Under de senaste åren har vi jobbat hårt för att mixa besättningen och fått in fler kvinnor än någonsin i vår bransch, säger Lisa Lutoff-Perlo, Celebritys ordförande och vd.

Under kryssningen kommer passagerarna att kunna ta del av ett specialprogram med konstutställningar och auktioner med kvinnliga konstnärer och speciella events som till exempel filmer med ikoniska kvinnliga regissörer. Paneldebatter och speciellt inbjudna gäster ska också inspirera unga kvinnor att söka sig till branschen.