Den 19 maj håller kryssarklubbsmedlemmen Thomas Veber ett gratis föredrag online om hur det är att leva ombord på en båt under en lång havssegling. I samband med föredraget släpper Thomas Veber även sin nya bok ..." /> Från Mallorca till Skanör | På Kryss Från Mallorca till Skanör | På Kryss
Hem » Långfärd, Nyheter

Långfärd   Nyheter

Från Mallorca till Skanör

18 maj, 2021 – 09.15 Kommentarer inaktiverade för Från Mallorca till Skanör
Från Mallorca till Skanör

Den 19 maj håller kryssarklubbsmedlemmen Thomas Veber ett gratis föredrag online om hur det är att leva ombord på en båt under en lång havssegling.

I samband med föredraget släpper Thomas Veber även sin nya bok ”Utmaningen – en omöjlig segling från Mallorca till Skanör”. När Thomas och familjen i januari 2020 köpte en segelbåt på Mallorca var drömmen att segla i Medelhavet. Men när världen två månader senare stängde ner sprack det. Den nya båten blev lika otillgänglig som om den låg på havets botten och den extremt dyra hamnplatsen på Mallorca riskerade att ruinera familjen.

– Förra året tvingades jag därför i väg till Spanien med tre vänner för att segla hem vår nya båt. Det som skulle ha varit en drömsegling i Medelhavet för hela familjen blev istället en nästan non-stopsegling från Mallorca till Sverige, säger Thomas.

Dåligt väder, stängda hamnar och problem med namnet på den nya båten skapade oväntade utmaningar. Men oceanen bjöd också på stora upplevelser, livsdrömmar och insikter.

När: Onsdag den 19 maj klockan 19.30

>> Anmäl dig här och få härlig stämning från Medelhavet och Atlanten