Hem » Nyheter

Nyheter

Gick på grund i 17 knop

24 augusti, 2021 – 13.04 En kommentar
Bild: Mats Ryde/Sjöräddningssällskapet

En mindre arbetsbåt som gick på grund i Karlskrona skärgård orsakade ett stort pådrag. Både Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet och Sjöfartsverket deltog i räddningsinsatsen.

Båten, som fraktade avfall, hade varit och vänt vid Utklippan och det var på hemvägen som den stötte i botten vid Bredbåden, strax söder om Tjurkö. En båt i närheten larmade Sjöräddningen som plockade upp de två männen ombord med en helikopter. De var nerkylda och skickades till sjukhuset för kontroll.

– Båten har gått rätt över grundet i 17 knop så det är nog inte så mycket av botten kvar. Den står kvar på stenar där nu, säger Martin Martini, ledningscentralbefäl på Kustbevakningen, till Blekinge Läns Tidning.

Kustbevakningen har inlett en förundersökning i fallet och menar att det just nu finns en brottsmisstanke med brottsrubriceringen vårdslöshet i sjötrafik.

Genrebild.

En kommentar »

  • Hoppas avfallet inte flöt iväg. De flesta har nog haft grundkännning någon gång, men detta var ovanligt ändå. Glad att ingen allvarlig personskada anmälts.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar