Varför inte byta en natt i båten mot en glampingupplevelse längs färden? Passa på att ta del av alla Birkas sevärdheter och få en inblick i vikingarnas liv. På ön Björkö utanför Stockholm ligger Birka Vikingastaden ..." /> Glampa i Birka Vikingastaden | På Kryss Glampa i Birka Vikingastaden | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Glampa i Birka Vikingastaden

19 juni, 2023 – 13.02 Ingen kommentar
Glampa i Birka Vikingastaden

Varför inte byta en natt i båten mot en glampingupplevelse längs färden? Passa på att ta del av alla Birkas sevärdheter och få en inblick i vikingarnas liv.

På ön Björkö utanför Stockholm ligger Birka Vikingastaden och här kommer sommarens besökare att ha möjligheten att övernatta i glampingtält. Birka, som också anses vara Sveriges första stad, är kärnan av Björkös fornlämningsområde och erbjuder besökare en inblick i vikingarnas liv.

Man kan välja mellan 2-mannatält och 4-mannatält som är inredda med bekväma sängar, sängkläder med hotellstandard och en låsbar vikingakista för värdesaker.

I glampingupplevelsen ingår frukostkorg, 2-rättersmiddag på vikingarestaurangen Särimner, guidad tur i fornlämningsområdet samt entré till Birkamuseet. Frukosten levereras i korg till tälten, där gästerna kan starta morgonen på en egen uteplats med vy över Mälaren.

Glampingtälten går att boka 3 juli-27 augusti. För den som vill glampa på Birka går det bra att ta egen båt och boka plats i gästhamnen.

Foto: Creative Commons

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar