Nästa år är sista året i det historiskt stora renoveringsarbetet av Göta kanal. Det betyder att de mest omfattande renoveringarna sedan kanalen byggdes 1832 snart är slutförda. Nu står det klart att regeringen satsar ytterligare 82,6 miljoner kronor ..." /> Göta kanal 2.0 går in i slutspurten | På Kryss Göta kanal 2.0 går in i slutspurten | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Göta kanal 2.0 går in i slutspurten

5 oktober, 2021 – 12.27 2 kommentarer

Nästa år är sista året i det historiskt stora renoveringsarbetet av Göta kanal. Det betyder att de mest omfattande renoveringarna sedan kanalen byggdes 1832 snart är slutförda.

Nu står det klart att regeringen satsar ytterligare 82,6 miljoner kronor på upprustningen av Göta kanal. Det betyder att totalt närmare 1 miljard kronor har investerats i att bevara det kulturhistoriska byggnadsverket, sedan renoveringarna påbörjades för sex år sedan.

– Investeringarna har stor betydelse för hela besöksnäringen utmed Göta kanal och säkerställer därmed många arbetstillfällen, säger Roger Altsäter vd på AB Göta kanalbolag. Framför allt möjliggör de en trygg och säker vistelse för våra tre miljoner besökare.

Att få möjlighet att slutföra det stora renoveringsprogrammet känns viktigt och fantastiskt bra, menar Magnus Hall, styrelseordförande i AB Göta kanalbolag.

– Det ger oss goda förutsättningar att fortsätta utvecklingen och bevarandet av årtusendets svenska byggnadsverk med 19 mil kanal. Vi har en ägare som både tar ansvar och ser potentialen i svensk besöksnäring.

På bilden syns Bergs slussar.

2 kommentarer »

 • Martin Matson skriver:

  Hej
  Åkte Göta kanal sommaren 2021 med en elektrisk båt. En helt fantastisk upplevelse. Tyst och med en angenäm fart av 4-5 knop. Allt var förberett av Göta kanalcharter vi hade en routplan som stämde perfekt. Vi åkte från Sjötorp till Söderköping på en vecka. Båten var perfekt för 4 personer. Kan verkligen rekommendera detta!

 • Johnnie Aas skriver:

  Hej Var på Jøta kanalen for 3 år siden, i Juli, fedeste oplevelse, fantastisk vejr, jeres faciliteter i havne var super luxus som man kun kunne drømme om derhjemme. Søde og enormt arrangeret unge mennesker ved sluserne som var super søde til at hjælpe de som ikke havde fattet konceptet.
  Håber at kunne gå på lidt pension i den nærmeste fremtid, fylder dog kun 70 til næste år så en ny tur er bestemt et issue.
  Selvom det selvfølgelig er mange penge for en gennemsejling, er det jo rigtig ok hvis man udnytter mulighederne.
  Mange Hilsner
  Johnnioe