Världens största årliga kappseglingstävling, Gotland Runt, med fler än 200 segelbåtar och tusentals seglare ställs in på grund av corona. Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS, säger att man har undersökt olika möjligheter att genomföra tävlingen. – Vi ..." /> Gotland Runt inställt | På Kryss Gotland Runt inställt | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Gotland Runt inställt

25 maj, 2020 – 15.05 Kommentarer inaktiverade för Gotland Runt inställt
Gotland Runt inställt

Världens största årliga kappseglingstävling, Gotland Runt, med fler än 200 segelbåtar och tusentals seglare ställs in på grund av corona.

Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS, säger att man har undersökt olika möjligheter att genomföra tävlingen.

– Vi har fört en intensiv dialog med vår tävlingsorganisation och KSSS samarbetspartners för att försöka hitta alternativa lösningar. Men sammantaget är osäkerheten kring hur pandemin utvecklas och effekterna i samhället för stora för ett stort arrangemang som Gotland Runt.

Beslutet togs av KSSS styrelse efter dialog med bland annat Folkhälsomyndigheten, Polisen, Internationella Seglarförbundet (World Sailing) och Svenska Seglarförbundet samt KSSS

samarbetspartners.  Istället kommer KSSS nu tillsammans med klubbens samarbetspartners att satsa på flera nyheter både på land och på vattnet inför 2021.