Nu har fem åländska gästhamnar fått den internationella hållbarhetscertifieringen Blue Flag. Certifieringen är den största i sitt slag och finns i nästan 50 länder. Alltfler turister förväntar sig att det ska bedrivas ett tydligt hållbarhetsarbete på ..." /> Hållbarhetscertifierade gästhamnar på Åland | På Kryss Hållbarhetscertifierade gästhamnar på Åland | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Hållbarhetscertifierade gästhamnar på Åland

19 maj, 2020 – 13.58 3 kommentarer
Hållbarhetscertifierade gästhamnar på Åland

Nu har fem åländska gästhamnar fått den internationella hållbarhetscertifieringen Blue Flag. Certifieringen är den största i sitt slag och finns i nästan 50 länder.

Alltfler turister förväntar sig att det ska bedrivas ett tydligt hållbarhetsarbete på de destinationer och verksamheter de besöker. Blue Flag drivs internationellt av organisationen Foundation for Environmental Education (FEE) med huvudkontor i Köpenhamn.

För att få hissa den blåa flaggan måste gästhamnarna uppfylla kriterier inom miljöledning, miljöinformation, säkerhet och service samt vattenkvalitet. Dessutom ska deras ansökan om certifiering godkännas av både en lokal och en internationell jury där det bland annat ingår representanter för FN:s miljöprogram, UNESCO och World Tourism Organization.

– Att vi har fått våra fem första hållbarhetscertifierade gästhamnar är ett viktigt steg i det långsiktiga arbetet mot att göra Åland till en hållbar och ansvarsfull besöksdestination, berättar programansvariga Emma Lundberg vid Visit Åland. Arbetet fortsätter nu med sikte på att fler åländska gästhamnar ska bli certifierade till säsongen 2021.

3 kommentarer »