Bygget av Hallberg–Rassys största båt någonsin pågår för fullt och under nästa års Öppet varv ska den nya båten vara under produktion. Dagens seglare vill i allt större utsträckning ha komfort i sina båtar, det efterfrågas ..." /> Hallberg-Rassy bygger ny 69-fotare | På Kryss Hallberg-Rassy bygger ny 69-fotare | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar, Nyheter

Nya prylar/båtar   Nyheter

Hallberg-Rassy bygger ny 69-fotare

6 september, 2022 – 09.44 2 kommentarer
Pressbild Hallberg-Rassy

Bygget av Hallberg–Rassys största båt någonsin pågår för fullt och under nästa års Öppet varv ska den nya båten vara under produktion.

Dagens seglare vill i allt större utsträckning ha komfort i sina båtar, det efterfrågas tvättmaskin och diskmaskin och avancerad styrutrustning och elektroniska finesser. Samtidigt ska båtarna vara lätta att hantera. Hallberg-Rassys inregistrerade varumärke knappsegling innebär att en stor båt kan hanteras med minimal besättning. 

–Det som förut var exklusivt för de större modellerna är i dag standard i de mindre modellerna. Långseglarna vill ha komfort, men det vill även de som seglar inom landets gränser. De som tar steget och vill köpa en ny Hallberg-Rassybåt, vill inte snåla på komforten, säger Magnus Rassy, vd för varvet i Ellös, till ST-Tidningen.

På den nya modellen kommer allt att vara stort, från sittbrunnen till de två L-formade sofforna och det fasta sittbrunnsbordet i högglanslackerat massivt trä. Den ljusa salongen kommer att ha åtta skrovfönster. Det första exemplaret av Halberg-Rassy 69 kommer att segla vintern 2023/2024.

Genrebild

2 kommentarer »

  • Anders Lindgren skriver:

    Det var en inspirerande läsning, Mårtenssons bok. Stor säker bekväm båt och stor budget i alla ära, men pengar kan inte köpa mod och vilja, och att våga sig ut själva två personer med en 60-fotare jorden runt på alla oceanerna, det tycker jag var modigt och inspirerande.

  • Stig Strömkvist skriver:

    Jag läste makarna Mårtenssons bok om deras segling runt jorden. Båten de kommit fram till som behövlig och optimal för två personer var en HR 62:a.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar