Bygget av Hallberg–Rassys största båt någonsin pågår för fullt och under nästa års Öppet varv ska den nya båten vara under produktion. Dagens seglare vill i allt större utsträckning ha komfort i sina båtar, det efterfrågas ..." /> Hallberg-Rassy bygger ny 69-fotare | På Kryss Hallberg-Rassy bygger ny 69-fotare | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar, Nyheter

Nya prylar/båtar   Nyheter

Hallberg-Rassy bygger ny 69-fotare

6 september, 2022 – 09.44 2 kommentarer
Pressbild Hallberg-Rassy

Bygget av Hallberg–Rassys största båt någonsin pågår för fullt och under nästa års Öppet varv ska den nya båten vara under produktion.

Dagens seglare vill i allt större utsträckning ha komfort i sina båtar, det efterfrågas tvättmaskin och diskmaskin och avancerad styrutrustning och elektroniska finesser. Samtidigt ska båtarna vara lätta att hantera. Hallberg-Rassys inregistrerade varumärke knappsegling innebär att en stor båt kan hanteras med minimal besättning. 

–Det som förut var exklusivt för de större modellerna är i dag standard i de mindre modellerna. Långseglarna vill ha komfort, men det vill även de som seglar inom landets gränser. De som tar steget och vill köpa en ny Hallberg-Rassybåt, vill inte snåla på komforten, säger Magnus Rassy, vd för varvet i Ellös, till ST-Tidningen.

På den nya modellen kommer allt att vara stort, från sittbrunnen till de två L-formade sofforna och det fasta sittbrunnsbordet i högglanslackerat massivt trä. Den ljusa salongen kommer att ha åtta skrovfönster. Det första exemplaret av Halberg-Rassy 69 kommer att segla vintern 2023/2024.

Genrebild

2 kommentarer »

  • Anders Lindgren skriver:

    Det var en inspirerande läsning, Mårtenssons bok. Stor säker bekväm båt och stor budget i alla ära, men pengar kan inte köpa mod och vilja, och att våga sig ut själva två personer med en 60-fotare jorden runt på alla oceanerna, det tycker jag var modigt och inspirerande.

  • Stig Strömkvist skriver:

    Jag läste makarna Mårtenssons bok om deras segling runt jorden. Båten de kommit fram till som behövlig och optimal för två personer var en HR 62:a.