Nu är det dags att anmäla sig till Kryssarklubbens sjätte rikseskader som går till Nyborg på danska ön Fyn. Nytt för i år är att även kryssarklubbare med husbil är välkomna. Fyn, som ligger mellan Jylland ..." /> Häng med på rikseskader till Fyn! | På Kryss Häng med på rikseskader till Fyn! | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Häng med på rikseskader till Fyn!

3 mars, 2020 – 09.03 2 kommentarer
Häng med på rikseskader till Fyn!

Nu är det dags att anmäla sig till Kryssarklubbens sjätte rikseskader som går till Nyborg på danska ön Fyn. Nytt för i år är att även kryssarklubbare med husbil är välkomna.

Fyn, som ligger mellan Jylland och Själland, är Danmarks tredje största ö. Här kommer ett 60-tal båtar från stora delar av Sverige plus ett par husbilar ha Vester- och Österhavn i Nyborg som bas för olika aktiviteter under den 20-25 juli. I programmet ingår guidade bussturer, vinprovning, museibesök, friluftsteater, lokala arrangemang och inte minst en avskedsfest.

De lokala kretsarna kommer att delta med deleskadrar bestående av fem till tio båtar som utgår från olika platser längs kusterna. Starttider beror på avståndet till Nyborg, önskat tempo och vald rutt.

 

Läs mer och boka en plats här.
En eskaderavgift på 800 kronor betalas vid anmälan. Hamnavgifter och avgifter för eventuella bussturer, avskedsfest och andra arrangemang tillkommer.
Sista anmälningsdag är den 31 mars.

2 kommentarer »

 • Ove Aa Mathisen skriver:

  Hei,
  Ikke noe galt med bobiler, men hva har disse i en eskader å gjøre? Er klubben redd for en forgubbing med medlemmer som går over til bobiler. Det må vel være viktigere å jobbe for båtens interesser i en ren båtforening. Hva med de situasjonerder båter og bobiler evt kommer i motstridende interesser? La kryssarklubben bestå som en klubb for båteiere!
  Vh Ove Aa Mathisen, medlem i Vestkustkretsen

 • Vagn Olsen skriver:

  Når I kommer til Fyn, kunne I måske have interesse i at besøge målgangen for årets ”Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe”. Sædvanligvis deltager ca. 50 gamle, store og mindre sejlførende skibe og skuder. I kunne måske have interesse i at overvære målgangen i Middelfart den 26. juli og deltage i festlighederne i den forbindelse. Se linket http://www.fyn-rundt.dk.
  Jeg kan kontaktes for hjælp med arrangementer i Middelfart.
  Vagn