Hem » Säkerhet

Säkerhet

Hektisk sommar för Sjöräddningssällskapet

8 september, 2020 – 12.23 Ingen kommentar
Hektisk sommar för Sjöräddningssällskapet

Båtsäsongen har varit intensiv. För Sjöräddningssällskapet har det inneburit en ökning av uppdragen med 54 procent hittills i år.

Intresset för båtlivet har i år varit större än någonsin, och det märks i Sjöräddningssällskapets statistik. Till och med den 15 augusti uppgår antalet räddningstjänstuppdrag – där det är akut fara för liv och Sjöräddningssällskapets resurser ställs till samhällets förfogande – till 1 025 stycken. Det är en ökning med 31 procent jämfört med samma period förra året (783 räddningstjänstuppdrag).
– Våra frivilliga sjöräddare har gjort en fantastisk insats under sommaren. Många har dem att tacka för väldigt mycket, säger Cia Sjöstedt, vd för Sjöräddningssällskapet.

För assistansuppdragen, där Sjöräddningssällskapet bistår sina medlemmar med förebyggande utryckning är skillnaden ännu större. Under året har organisationens frivilliga sjöräddare utfört 3 970 förebyggande utryckningar fram till och med den 17 augusti, att jämföra med 2 570 uppdrag under samma period 2019. Det innebär en ökning med 54 procent.

De vanligaste orsakerna vid förebyggande utryckningar är maskin/propellerhaveri med 2 654 uppdrag. Därefter följer bränslestopp/starthjälp vid dött batteri som står för 439 uppdrag, och grundstötning, 382 uppdrag.
När det gäller räddningstjänst är de vanligaste orsakerna larm om drunkningstillbud (124), därefter grundstötning (121), maskin/propellerhaveri (121) samt brand ombord (111 uppdrag).

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar

casinoutansvensklicens.co