Första hamnstoppet på Ostindiefararen Götheborg of Swedens stora Asienexpedition blir Helsingborg. Det är också första gången som världens största träskepp besöker staden vilket sker i samband med den internationella stadsmässan H22 City Expo. Ostindienfararen lämnar Göteborg ..." /> Helsingborg första stoppet för Götheborg | På Kryss Helsingborg första stoppet för Götheborg | På Kryss
Hem » Ombord

Ombord

Helsingborg första stoppet för Götheborg

8 mars, 2022 – 12.00 Kommentarer inaktiverade för Helsingborg första stoppet för Götheborg

Första hamnstoppet på Ostindiefararen Götheborg of Swedens stora Asienexpedition blir Helsingborg. Det är också första gången som världens största träskepp besöker staden vilket sker i samband med den internationella stadsmässan H22 City Expo.

Ostindienfararen lämnar Göteborg den 8 juni och ankommer till Helsingborgs hamninlopp för fulla segel och med kanonsalut 14 juni där skeppet stannar till den 17 juni. Skeppet kommer att ligga vid Helsingörskajen mitt i Helsingborg och vara väl synligt för Expons alla besökare. Under de dagar som hon ligger vid kaj kommer det att vara öppet för besökare.

– Med sin rika historia och den viktiga roll som Ostindiefararen har spelat historiskt, och i svensk handel med Asien, är vi i Helsingborgs Hamn väldigt glada och stolta att tillsammans med H22 City Expo kunna välkomna henne och hennes besättning i sommar, säger Mark Wieden, Cruise Manager, Helsingborgs Hamn.

Målsättningen med expeditionen till Asien är att använda skeppet som en mötesplats och plattform för företag och partners, med fokus på hållbarhet och stora möjligheter för svenskt näringsliv. 

– H22 City Expo, med fokus på hållbarhet och innovation, ligger helt i linje med vår målsättning för expeditionen att fungera som en plattform för handel, relationer och lösningar för en hållbar framtid. Det känns också otroligt roligt att kunna möta upp det stora intresse som vi såg för skeppet från Helsingborg och Skåne under seglingen till Stockholm förra året, säger Kristoffer Bennis, expeditionsledare för Götheborg of Sweden.

Anmäl dig som jungman

I samband med att Helsingborg blir hamnstopp, öppnas också möjligheten att anmäla sitt intresse för att segla med som jungman på den allra första etappen på expeditionen: Göteborg – Helsingborg. För varje seglingsetapp krävs 70 personer som seglar skeppet. Ungefär 20 personer är professionell besättning. Övriga är privatpersoner, jungmän, som seglar med för att uppleva äventyret och lära sig segla ett 1700-talsskepp.

Läs mer och anmäla dig på https://www.gotheborg.se/join-us/crew/