Vinnaren av Sweboats Miljöpris 2023 är Hempel som får 25 000 kronor för sin produkt Hempaspeed TF, en biocidfri båtbottenfärg. Båtbottenfärger används för att förhindra påväxt som alger och havstulpaner på båtskrovet. Påväxten är inte bara ..." /> Hempel vann Sweboats Miljöpris | På Kryss Hempel vann Sweboats Miljöpris | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Hempel vann Sweboats Miljöpris

13 februari, 2023 – 10.57 2 kommentarer
Hempel vann Sweboats Miljöpris

Vinnaren av Sweboats Miljöpris 2023 är Hempel som får 25 000 kronor för sin produkt Hempaspeed TF, en biocidfri båtbottenfärg.

Båtbottenfärger används för att förhindra påväxt som alger och havstulpaner på båtskrovet. Påväxten är inte bara svår att få bort utan leder även ökad bränsleförbrukning och högre utsläpp av miljöfarliga ämnen. Traditionella båtbottenfärger har orsakat stor skada både i havet och på land därför är produktutvecklingen på detta område särskilt angelägen.

–  För att båtbranschen ska bli mer hållbar krävs innovation och produktutveckling, säger Mats Eriksson från Sweboat. Miljöskadliga produkter måste ersättas av nya, mer hållbara och minst lika effektiva alternativ för att vi ska få med oss båtägarna på resan. 

– Vi på Hempel är mycket stolta vinnare av Sweboats miljöpris 2023. Utnämningen är ytterligare ett bevis på att vår satsning på hållbara produkter är framtiden, säger Joakim Sandgren, Hempel Yacht Manager, Northern Europe.

Juryns motivering löd:

“Hempel tilldelas Sweboats Miljöpris 2023 – för “Hempaspeed” – en biocidfri (giftfri) båtbottenfärg som bidrar till att minska båtlivets miljöpåverkan. Tack vare ny teknik gör produkten det lättare för fler båtägare att välja ett miljöanpassat alternativ.”

Sweboats Miljöpris

Sweboats Miljöpris på 25 000 kronor delas ut årligen går till en person, organisation eller ett företag som har gjort en bra och betydelsefull insats på miljösidan kopplat till båtlivet. 

Foto: Lars-Åke Redéen

2 kommentarer »

  • Rolf Ericson skriver:

    Gratulerar Hempel till miljöpriset, absolut. Tänk bara på att Hempaspeed inte håller borta havstulpaner på skrov i Bohuslän. Fick den erfarenheten under säsongen 2022 med otroligt stor påväxt vilket jag meddelat Hempel.

  • Janne Bjurström skriver:

    Bra att det kommer giftfria bottenfärger! Finns det några uppgifter om hur effektiv denna Hempaspeed TF? För att vinna ett miljöpris, så bör den ju vara bra, men varför inte publicera resultat från tester så att det blir mer substans till nomineringen?

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar