Besättningen på en segelbåt i USA fick ett minst sagt oväntat besök ombord när de upptäckte en 2,1 meter lång pytonorm i duschen. Ormen tog sig ombord på båten i Florida Keys, en ögrupp i sydöstra ..." /> Hittade pytonorm ombord | På Kryss Hittade pytonorm ombord | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Hittade pytonorm ombord

16 november, 2021 – 11.35 4 kommentarer

Besättningen på en segelbåt i USA fick ett minst sagt oväntat besök ombord när de upptäckte en 2,1 meter lång pytonorm i duschen.

Ormen tog sig ombord på båten i Florida Keys, en ögrupp i sydöstra USA, och upptäcktes liggandes i duschen först när båten nått slutdestinationen ungefär 15, 5 mil senare. Besättningen larmade polisen som snabbt anlände till platsen. Ormen lämnades sedan över till en lokal djurskötare skriver tidningen Bohusläningen.

– Eftersom pytonormar regelbundet flyr eller släpps ur fångenskap kan det vara svårt att avgöra om en orm som påträffats i Florida Keys anlände dit genom att simma från fastlandet eller om den var ett före detta husdjur i fångenskap på ön, sade US Geological Survey, den amerikanska motsvarigheten till svenska Lantmäteriet.

Pytonormar kan bli upp till 6,1 meter långa och väga 90 kilo som mest. De livnär sig framför allt på fåglar och däggdjur och kramar ihjäl sina byten.

4 kommentarer »

 • Lars Steier skriver:

  Har haft både ormar och råttor ombord vid förtöjning på Meganisi i Grekland.

 • Bo Karlberg skriver:

  ””>Underligt<
  Man funderar på hur den tog sig ombord.

 • Nu kommer jag bara att tänka på den där ormen då jag hör ”Titta in i min lilla kajuta… där kan vi krama varandra och njuta … ”.

 • Peter Andersson skriver:

  Hittade en snok i vår dusch (handfatet) på morgonen vid ett besök på Sandhamn i höstas. Men den var bara ca 15-20 cm lång och hade tagit sig in via avloppet som går ut i vattenlinjen. Det var ändå inte riktigt det jag ville möta inne i båten…